DEM Parti Diyarbakır’da kongreye gidiyor

DEM Parti Diyarbakır’da kongreye gidiyor

Son dakika: DEM Parti Diyarbakır İl Örgütü, yapacakları 1'nci Olağan Kongre'nin startını verdi.

AMİDA HABER - Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Diyarbakır İl Örgütü, Haziran ayı içinde belirlenecek bir günde yapacakları 1’nci Olağan Kongre’lerine ilişkin il binasında açıklama yaptı. Açıklamada, kongre komisyonu adına metnin Türkçesini Gülseren Pervane, Kürtçesini ise Rıfat Roni okudu.

Halkların büyük bedellerle partiyi bugünlere getirdiğini belirten Pervane, “On yıllardır devlet aklıyla partimize karşı yürütülen anti demokratik, hukuk dışı ve faşizan uygulamaların dünyada bir benzeri yoktur. Bu kadar zulüm ve baskı, bu ülkede iktidar partisi de dahil hangi partiye karşı yapılsa o partinin varlığından söz edilemeyecekti. Bu diri ve direngen mücadeledeki başarı, partimize gönül vermiş halkımızın ve partili yoldaşlarımızın tüm süreçlerde kararlı, kesintisiz ve uzun soluklu mücadele ve emeklerinin sonucudur” dedi.

dempartiii.jpg

Pervane şunları söyledi, “DEM Parti Diyarbakır İl Kongresi çalışmalarına güç katmaya ve oluşturulacak il örgütü yönetiminde yer almaya çağırıyoruz. Şimdi mücadeleyi büyütme ve başarıyla taçlandırma zamanıdır. Gün, il ve ilçe örgütlerimize halkın örgütlü gücü, ortak akıl ve istişare ile güç katma günüdür.”

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.