Diyarbakır Büyükşehir’e burs çağrısı!

Diyarbakır Büyükşehir’e burs çağrısı!

Eğitimci yazar Birsen İnal, gençlere burs desteği verilmesi için Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine çağrıda bulundu.

AMİDA HABER- Diyarbakırlı eğitimci yazar Birsen İnal, 2023-2024 eğitim ve öğretim sezonunun açılmasına sayılı günler kala önemli bir konuyu gündeme getirdi.

birsen-inal.jpg

'Okul giderleri nasıl karşılanacak'

Çocuğu okula gidecek ailelerde telaş başladığını dile getiren İnal, “Bu telaş tatlı bir telaş. Telaşın yanı sıra büyük de bir kaygı. Nasıl olmasın ki. Okul giderleri nasıl karşılanır ki bunca fiyat artışıyla? Mümkün mü? Mümkün olan yok değil ama biz mümkünatı olmayan aileler için sesimizi duyurmaya çalışalım. Daha geçen gün salt kendi gayretiyle il dışında bir üniversitenin iyi de bir bölümünü kazanmış bir kız çocuğunun emekli babası, "Yurt çıkmazsa kızımı göndermem, gücüm yok, kaydını dondururum." sözleri hala kulağımda... Buna benzer binlerce örnek verebilirim. Ah be keşke gücüm yetse de her birinize ayrı ayrı destek olabilsem! Biz yine kendi çapımızda destek olmaya devam edeceğiz ömrümüz yettiğince” ifadelerini kullandı.

‘Gençler burs bekliyor’

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine çağrıda bulunan İnal, “Geçen yıl verdiğiniz 2500'er liralık destek bursu birazcık da olsa gençlerin yüzünü güldürmüştü. Bu yıl ne yapıyorsunuz bilmiyorum. Bu konuda ses verin lütfen! Gençler biletlerini almak üzere sizden gelecek olan bu yılki fiyat artışları da göz önünde bulundurularak vereceğiniz destek bursu-harçlık bekliyorlar. Bırakın boş harcamaları, etkinlik planlamalarını falan bundan daha büyük yatırımımız olamaz zira gençlerimiz geleceğimizin umududur” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum