Diyarbakır Kayapınar’dan eğitime destek: Günde 5 bin genç eğitim alıyor

Diyarbakır Kayapınar’dan eğitime destek: Günde 5 bin genç eğitim alıyor

Diyarbakır merkez Kayapınar İlçe Belediyesi’nin açtığı Millet Kıraathanesi, Millet Kütüphanesi ve 3 adet okuma salonu ile gençlerin bilgiye erişimi kolaylaştı. Kütüphanelerde günde 5 bin genç eğitim alıyor.

AMİDA HABER- Kayapınar Belediyesi gençler için okuma ve ders çalışma alanları yaratmaya devam ediyor. Kayapınar Belediyesi’nin kapılarını gençlere açtığı Halk Kütüphanesi, Millet Kıraathanesi ve 3 adet Okuma Salonu'nda günde 5 bin genç ağırlanıyor. Ders ve kitap okumak için merkezlere gelen öğrencilere haftanın 3 günü ikram sunuluyor.

‘5 bin gence eğitim hizmeti’

arif-karaman.jpg

Kayapınar Kaymakamı Arif Karaman, “Bu değerli merkezler, sadece fiziksel alanlar değil, aynı zamanda bir araya getirecekleri gençlerimizin hayallerini ve hedeflerini bir adım daha ileri taşıyacaktır. Halk Kütüphanesi, Millet Kıraathanesi ve 3 adet Okuma Salonu'nun kapılarını gençlerimize açmış olmanın kıvancını yaşıyoruz. Bu merkezlerde günlük 5 bin azimli gencimize ev sahipliği yaparak, haftanın 3 günü öğrencilerimize ikram dağıtımı yapıyoruz. Tüm bunların yanı sıra öğrencilerimizin bireysel başarıları için Özel Eğitim Koçluğu ve Rehberlik desteği, Bilinçli Üniversite tercihleri için Kariyer Gezileri, Gerçek sınav tecrübesi kazanmaları için düzenli olarak deneme sınavları, sınavlara daha sağlıklı hazırlanmaları için de kaynak kitap desteği sağlıyoruz.

e1450c4c-53c7-42f3-bd3d-7da249a436d9.jpg

Bu kapsamlı yatırımların, gençlerimizin atalarının mirası olan ilim ve irfana sahip çıkma konusundaki duyarlılıklarını artıracağına inanıyor ve gençlerimizin ülkemizin gelişimine daha fazla katkı sağlayacaklarına olan güvenimizi bir kez daha vurguluyoruz” dedi.

Yılmaz Cebe: Avrupa standartlarında yapıldı

50518ad6-c76f-4442-8602-38fd84b82d2d.jpg

Öte yandan aynı anda 600 öğrencinin eğitim alacağı Millet Kırathanesinin önümüzdeki günlerde açılması planlanıyor. Açılış öncesi eğitim merkezinde çalışmaları denetleyen Belediye Başkan yardımcısı Yılmaz Cebe, eğitim merkezinin Avrupa standartlarında yapıldığını belirterek, "Belediyemizin mimarları tarafından projesi çizildi. Türkiye'nin sayılı kütüphaneleri arasında olacak. Bu çalışma ile eğitime katkıda bulunmak istedik. Bu kadim kentin kıymetli gençlerinin başarısı için yapılan bu güzel mekanın kentimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.