Diyarbakır’da 478 bin öğrenci ders başı yaptı

Diyarbakır’da 478 bin öğrenci ders başı yaptı

Diyarbakır’da bin 784 okulda 478 bin 315 bin öğrenci 24 bin 700 öğretmen 2023-2024 yılı eğitim ve öğretim yılına başladı.

AMİDA HABER- Diyarbakır'da 2023-2024 eğitim öğretim yılı birinci kanaat dönemi bugün itibariyle başladı. İlk ders ziliyle bin 775 okulda 478 bin 315 bin öğrenci ders başı yaptı. 2023-2024 eğitim ve öğretim yılının başlaması nedeniyle Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su ve il protokolünün katılımıyla Kayapınar Mezopotamya İlkokulunda program düzenlendi.

Vali Su öğrencilerle bir araya geldi

Diyarbakır'da Mezopotamya İlkokulu'nda gerçekleştirilen törene katılan Vali Ali İhsan Su, öğretmenler ve öğrencilerle bir araya geldi. İlk olarak öğretmenler odasını ziyaret eden Vali Su, burada bir süre öğretmenlerle görüştü. Daha sonra sınıfları gezen Su, öğrencilere kitap ve bilim dergisi hediye etti.

1784 okulda ders başı yapıldı

Su, burada yaptığı açıklamada, yeni eğitim öğretim yılının başladığını belirterek, "İl genelinde 1784 okulda, özel okullar da dahil bu rakama, 469 bin 52 öğrencimiz ve 22 bin 641 öğretmenimizle eğitim öğretim faaliyetlerine başlamış bulunuyoruz." dedi.

Öğrencilere ve öğretmenlere başarı dileyen Su, okulların fiziki anlamda ihtiyaçlarının karşılandığını, güvenlikle, asayişle ilgili tedbirlerin de alındığını söyledi.

'Kontroller sürekli devam edecek'

Servisler ve okul kantinleriyle ilgili de her türlü tedbirin alındığını ifade eden Su, "İnşallah bunların denetim ve kontrollerini de yıl içerisinde sürekli devam ettireceğiz. Çocuklarımızın en güzel şekilde eğitimlerine devam etmesi için her türlü imkanı seferber ettik, etmeye de devam edeceğiz. Eğitim öğretim yılının ülkemize olduğu gibi Diyarbakır'daki öğretmenlerimize, velilerimize, öğrencilerimize ve idarecilerimize de hayırlı uğurlu olmasını diliyor, üstün başarılar diliyorum." diye konuştu.

Programda konuşan Vali Ali İhsan Su, il genelinde bin 775 okulda 478 bin öğrenci ile 24 bin öğretmenin ders başı yaptığını söyledi.

Verimli bir yıl olmasını diliyoruz

Amida Haber’e konuşan Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali, Maraş merkezli depremde hasar gören az hasarlı okullarda onarımın bittiğini belirterek, “Az hasarlı 249 okulumuzun tamamının onarımları bitti, onların tamamı eğitim öğretime hazır hale getirildi. Okullarımız hazır, güvenli bir şekilde çocuklarımızı bekliyoruz. Orta ve ağır hasarlı okullarımız da var, onların da planlamaları yapıldı. Öğrencilerimiz en yakın okullara taşımalı bir şekilde ulaştırılacak, orada eğitimlerine bir müddet devam edecekler. Bu okullarımızı da yatırıma aldık, bazılarına prefabrik bazılarına çelik yapı olarak yapıp kısa sürede onları da eğitim ve öğretime hazır hale getireceğiz. İl genelinde bina olarak 2 bin 460 okulumuz, 24 bin 700 öğretmenimiz, 478 bin öğrencimiz var. Verimli ve başarılı bir yıl olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Eğitim-Sen Diyarbakır Şubesi açıklama yapacak

Yarın ( pazartesi) saat 12.30’da Eğitim Öğretim yılının başlaması ve eğitim alanındaki sorunlara ilişkin Eğitim Sen Amed şubeleri olarak Saat 12.30’da 1 nolu şubemizde basın toplantısı yapılacaktır. Katılımlarınızı bekleriz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.