Diyarbakır’da bir ilk: Siber Koza İnovasyon merkezi açılıyor

Diyarbakır’da bir ilk: Siber Koza İnovasyon merkezi açılıyor

Diyarbakır Özel İstanbul Lider Koleji, teknoloji ve inovasyon ekosistemine değer katmak amacıyla bir sınıfı ‘Siber Koza İnovasyon’ merkezine dönüştürdü.

AMİDA HABER- Lider Koleji Siber Koza İnovasyon Merkezi, teknoloji ve inovasyonun kapılarını öğrencileri için açıyor. İleri düzey öğrenme ve proje geliştirme ortamlarını desteklemek amacıyla kurulan lider Koleji Siber Koza İnovasyon Merkezi bugün törenle açılacak.

Diyarbakır Özel İstanbul Lider Koleji Lise Müdürü Gündeş Taş bugün açılışı yapılacak merkezle ilgili açıklamalarda bulundu.

gunes.jpg

Taş, Diyarbakır’da bir ilk olan inovasyon merkeziyle ilgili şunları söyledi, “Bilginin, bilimin ve teknolojik faaliyetlerin hayata yön verdiği bir dönemdeyiz. Çünkü bilim bütün insanları ortak düşüncede birleştirir. Bilime önem veren milletler, teknoloji alanında ileri giderek daha çok gelişir, modern ve rahat yaşam koşullarına erişir. Bu nedenle bilim ve teknoloji her alanda esas alınmalı ve insan hayatına yön vermelidir.

İlk örnek

Teknolojinin hayatımızın her alanına yön verdiği günümüzde özellikle yapay zeka alanında baş döndürücü gelişmeler yaşanmaktadır. Dünya çoklu bilim dallarının eş zamanlı bir amaca doğru yönetildiği bir döneme girmektedir. Bizler de İstanbul Lider Koleji Diyarbakır Kampüsü olarak; bu alanda ülkemizin ilk girişimi olan SiberKoza ile işbirliği protokolü imzalayarak, yapay zeka alanında kolej seviyesinde sanayi ile işbirliği modelinin ilk örneği olmanın gururunu yaşıyoruz.

Bir sınıf Siber Kozaya dönüştürüldü

Yaptığımız işbirliği çerçevesinde, bir sınıfımızı SiberKoza ile birlikte bir inovasyon merkezine çevirerek, çocuklarımızın yeteneklerini uluslararası seviyede teknolojinin gereklerine göre şekillendirerek, sizlerin bize emanetlerini geleceğe en güzel şekilde hazırlama gayretinde olacağız. Bu sebeple, huzurunuzda SiberKoza’nın değerli yöneticilerine şükranlarımızı sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.