Diyarbakır’da ilginç denetim: Öğretmenler fotoğraf çekip atsın

Diyarbakır’da ilginç denetim: Öğretmenler fotoğraf çekip atsın

Diyarbakır Çınar İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Okan, öğretmenlerin mesaide olup olmadığını denetlemek için WhatShap gruplarına mesaj attı: Fotoğraf çekip paylaşın.

AMİDA HABER - Diyarbakır’ın Çınar İlçesi’nde Milli Eğitim Müdürü Aydın Okan, öğretmenlerin mesaide olup olmadığını denetlemek için ilginç bir yola başvurdu. Aydın, Birleştirilmiş Sınıflar İlköğretim WhatShap gruplarına mesaj atarak, öğretmenlerden okul tabelasının önünde fotoğraf çekerek, paylaşmasını atmasını istedi.

cinar-milli-egitim.jpg

Mesajda, fotoğrafın tarih ve saatinin görünmesi gerektiği belirtilerek, fotoğrafta yer almayan öğretmenlerin ek derslerinin kesileceği, haklarında yasal işlem başlatılacağı belirtildi.

Eğtim Bir Sen’den açıklama

Konu ile ilgili Eğitim Bir Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ramazan Pekdemir açıklama yaptı.

diyarbakir-okul-denetim1.jpg

Pekdemir, “Sayın İlçe Müdürü, okullarımız kışla değil, öğretmenlerimiz de emir eriniz değil. İlçe müdürü olarak göreviniz, öğretmenlerimizle ilişkilerinizde güveni tesis etmek olmalıdır. Eğitim ortamında faşizan bir ifşalama ritüeli etrafında şüpheci, tehdit edici bir dile başvurmak eğitimin amaçlarına hizmet etmez. Meslektaşlarınıza güven ve moral aşılamak, okulların koşullarını iyileştirmek esas çabanız olmalıdır. Eğer denetim yapacaksanız da bunun da yolu yordamı bellidir. Kurumlar keyfi uygulamalarla yönetilemez. Çınar İlçe Milli Eğitim Müdürünün öğretmenlerimize uyguladığı mobbinge karşı yetkilileri göreve davet ediyorum.” (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.