Diyarbakır’da otizmli 10 gündür okula gidemiyor

Diyarbakır’da otizmli 10 gündür okula gidemiyor

Diyarbakır’da 3 yaşında otizm teşhisi alan 5 yaşındaki A.R.E, ‘davranış bozukluğu’ olduğu için, 10 gündür okula gidemiyor. Aile, okul yönetimini, Milli Eğitim Müdürlüğü ise aileyi suçladı.

AMİDA HABER- Diyarbakır’da yaşayan 5 yaşındaki A. R.E, 3 yaşında otizm teşhisi aldı. Özel eğitim alan E, geçen yıl anaokuluna başladı. E, bu yıl 23 Nisan Anaokulu’na adrese dayalı sisteme göre kaydedildi.

‘Bir haftadır okula gidemiyor’

otizm1.jpg

Annesi Huriye E’nin iddiasına göre, hem okul yönetimi hem sınıf öğretmeni “davranış bozukluğu” gösterdiği “akranlarına şiddet uyguladığı” için oğlunun okula gönderilmemesini istedi. Huriye E, “Geçen hafta Perşembe günü, oğlumun ağlama krizine girdiğini söyleyerek okuldan arandık. Eşim gittiğinde okul idaresi ile aralarında tartışma çıkmış. Okul yönetimi polis çağırmış. İki tarafta da birbirinden şikayetçi olmadı. Oğlumu bir haftadır okula gönderemiyorum. Okul yönetimine sınıfının değiştirilmesini istedim ancak yapmadılar” dedi.

Huriye E, hem okul yönetimine hem de İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne dilekçe ile başvurduklarını belirterek, “Oğlumun ya okulunun ya da sınıfının değiştirilmesini istiyorum” dedi.

‘Aile RAM’a götürmüyor’

Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise iddiaları yalanlayarak, “Aile müdür yardımcısına saldırmış. Çocukta davranış bozukluğu olduğu için RAM’a yönlendirilmiş, çocuğun durumunun RAM’da yeniden değerlendirilmesi lazım. Ama aile RAM’a götürmemek için direniyor” açıklamasında bulundu. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.