Diyarbakır’ın ilk Siber Koza İnovasyon merkezi açıldı

Diyarbakır’ın ilk Siber Koza İnovasyon merkezi açıldı

Diyarbakır Özel İstanbul Lider Koleji, bir sınıfı ‘Siber Koza İnovasyon’ merkezine dönüştürdü. Merkezin açılışı görkemli bir törenle açıldı.

AMİDA HABER- Lider Koleji Siber Koza İnovasyon Merkezi, teknoloji ve inovasyonun kapılarını öğrencileri için açtı. İleri düzey öğrenme ve proje geliştirme ortamlarını desteklemek amacıyla kurulan lider Koleji Siber Koza İnovasyon Merkezi törenle açıldı.

lider-koleji.jpg

Törene Dicle Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, Kayapınar İlçe Milli Eğitim Müdürü Kayhan Subaşı, Siber Koza Genel Müdürü Nurullah Erdem, Diyarbakır Özel İstanbul Lider Koleji yönetim kurulu başkanı Ahmet Özmen, okulun kurucu müdürü Kürşat Akbulut’un yanı sıra okul müdürleri ve veliler katıldı.

Siber Koza nedir?

Siber Koza, teknolojik ve özgün fikirlerin kozasından çıkarak inovatif bir iş fikrine dönüşmesini ve doğru kaynaklarla buluşarak büyümesini sağlayan profesyonel bir girişimcilik platformudur. Siber Koza, 2006 yılından bu yana siber güvenlik alanında milli ürünler geliştiren, ürün ve teknolojileri savunma sanayimizde ve ülkemizin önde gelen kurumlarında konumlandırılmış olan CRYPTTECH tarafından, gençlerimizin mühendislik, teknoloji ve yapay zeka alanlarında farklı donanımlar kazanmasını sağlamak önceliği ile kurulmuştur.

Siber Koza Teknoloji ve inovasyon ekosistemine değer katmak amacıyla kurulan inovasyon merkezlerinden bir yenisini de Diyarbakır Özel İstanbul Lider Koleji’nde açıyor. Siber güvenlik ve yapay zeka, günümüzün vazgeçilmez unsurlarıdır. İnovasyon merkezinin açılışıyla, bu alanda öğrencilerimizin bilgi ve becerilerini artırmak ve için önemli bir adım atmış oluyoruz. Hep birlikte, daha güvenli ve daha akıllı bir geleceğe doğru yol alacağımız yeni bir programı uygulamış olacağız. İnovasyon Merkezimiz, siber güvenlik ve yapay zeka alanlarında eğitim, araştırma ve inovasyon yaparak öğrencilerimizin bu alanda bilgi düzeylerini arttıracaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum