Sur BİLSEM Meclis gündeminde

Sur BİLSEM Meclis gündeminde

DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Sevilay Çelenk, Sur İlçesi’ndeki Bilim ve Sanat Merkezi’nde (BİLSEM) yaşanan yetersizlikleri Meclis gündemine taşıdı.

AMİDA HABER - Sevilay Çelenk, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in yanıtlaması talebiyle Meclis Başkanlığı’na soru önergesi verdi. Çelenk, Sur BİLSEM’de ulaşım ve teknik donanım sıkıntısı yaşandığı için hak kazanan öğrencilerin kayıtlarının yapılmadığını bu nedenle, kurumun kapanabileceğini ifade etti. Çelenk, Milli Eğitim Bakan Yusuf Tekin’e Sur BİLSEM’in naklinin ulaşımın sıkıntısı olmayan bir bölgeye neden yapılmadığını, taşımalı eğitim sistemine neden dahil edilmediğini sordu.

Sur BİLSEM neden kapatılıyor?

Sur BİLSEM’de yaşanan sıkıntıları Kent Araştırmacısı Pınar Can’ın gündeme getirmişti. Can Duvar Gazetesi’ndeki yazısında şu ifadeleri kullanmıştı: “Halihazırda sahip olabileceği öğrenci sayısının ancak üçte birine erişebilen Sur BİLSEM’in yaşadığı durumun sebebi okulun erişilebilir olmamasıyla ilgili. Okulun ulaşımı o kadar kısıtlı ki şehir merkezinde yaşayan bir öğrenci, ancak ebeveynlerinin özel aracıyla okula ulaşım sağlayabiliyor. Maddi açıdan belirli bir imkana sahip aileler için bu durum mümkünken ne yazık ki yoksul veya benzer sosyo-ekonomik düzeyde olmayan aileler ve öğrenciler için ulaşım mümkün olamıyor. Sur ilçesinin de çoğunlukla sosyo-ekonomik olarak dezavantajlı bir demografiye sahip olması, Sur BİLSEM’e erişemeyen öğrencilerin diğer merkez BİLSEM’lere de erişemeyecekleri anlamına geliyor.” (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.