Abdullah Öcalan’a disiplin cezası: İşte nedeni

Abdullah Öcalan’a disiplin cezası: İşte nedeni

38 aydır ailesi ve avukatlarının görüşme talepleri reddedilen Abdullah Öcalan’a, yeni bir “disiplin cezası” verildiği açıklandı. Öcalan’ın avukatları disiplin cezası gerekçesiyle 3 aylık yeni bir aile görüş yasağı getirildiğini söyledi.

AMİDA HABER – 15 Şubat 1999 tarihinden beri İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde tutulan Abdullah Öcalan ile en son kardeşi Mehmet Öcalan ile 25 Mart 2021 tarihinde telefon görüşmesi yapmıştı. O tarihten bu yana aile ve avukatlarının görüşme başvuruları ret edilmişti.

3 aylık görüş yasağı getirildi

Avukatların son yaptığı başvuruya yanıt veren Bursa İnfaz Hakimliği, 28 Mart’ta Abdullah Öcalan’a Disiplin Kurulu Başkanlığı tarafından verilen yeni bir “disiplin cezası” olduğunu, kararın 12 Nisan’da kesinleştiğini, bu nedenle 3 aylık yeni bir görüş yasağı getirildiğini açıkladı.

Avukatlar İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde Abdullah Öcalan ile birlikte Hamili Yıldırım, Ömer Hayri Konar ve Veysi Aktaş'a da 3 aylık yeni bir aile görüş yasağı verildiğini kararın kesinleştiği gerekçesiyle başvurularının ret edildiğini söylediler.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.