Bakırhan 27 belediyeye kayyım iddiasına yanıt verdi: O zaman İmamoğlu...

Bakırhan 27 belediyeye kayyım iddiasına yanıt verdi: O zaman İmamoğlu...

Hürriyet yazarı Nedim Şener’in ortaya attığı 'DEM Parti’nin kazandığı 27 belediyeye kayyım atanacak' iddiasına sert yanıt veren DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, ‘İtirafçıların tetikçilerin söylediklerini dikkate almayız’ dedi.

AMİDA HABER – DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan HALK TV’de Nedim Şener’in ortaya attığı, “27 DEM’li belediye başkanının hakkında soruşturma ve yargılama devam ettiğinden dolayı İçişleri Bakanlığı tarafından Anayasa ve Belediye Kanunu’na göre kayyım atanması yasal zorunluluk. Bakanlığın çalışmaları da devam ediyor” iddialarına cevap verdi.

Bakırhan, Nedim Şenerin mantığına göre onun hakkında da soruştuma vardı, o zaman onun da program yapmaması gerekiyor şeklinde tepki gösterek, “Biz böyle itirafçıların, tetikçilerin söylediklerini dikkate almayız. Türkiye eski Türkiye değil. Kürtler de eski Kürtler değil!” dedi.

Ekrem İmamoğlu hakkında da soruşturma var

Bakırhan, ayrıca soruşturma ve kovuşturmadan dolayı belediye yönetimlerinin görevden alınmadığını, kararın yargıtayda onanmasından sonra belediye meclislerinin yeni yönetimlerini seçtiğini ifade ederek, “Türkiye’de hakkında soruşturma olmayan kimse yok. Örneğin Ekrem İmamoğlu hakkında da var. O zaman hepsini görevden alacaksınız. Böyle bir mantık olabilir mi?” şeklinde cevap verdi.

'Belediyelerin önünde nöbet tutarız'

‘Kayyım için bir hazırlık olabilir mi?’ sorusuna ‘Gerekirse belediyelerin önünde nöbet tutacaklarını’ belirten Bakırhan şöyle konuştu:

“Ben de Siirt belediye eş başkanıydım 3 yıl tutuklu kaldım. AİHM ihlal kararı verdi. Dünya kadar da para verdiler bana. Soruşturmayla, kovuşturmayla, bir ihbarcının olmayan gizli tanık ifadeleriyle kim hakkında soruşturma açılmaz ki? Türkiye eski Türkiye değil. Kürtler de eski kürtler değil. Van’da gaspetmeye çalıştılar halk cevabını verdi. Kimse bizim belediyelere el koyamaz gasp edemez.”

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.