Diyarbakır DTSO’nun 20 bin üyesinden 2 bini kadın

Diyarbakır DTSO’nun 20 bin üyesinden 2 bini kadın

Diyarbakır Ticaret Sanayi Odası (DTSO) Yönetim Kurulu Üyesi Seda Berakatoğlu, Diyarbakır’da 16 meslek grubunda, 2 binden fazla kadının, DTSO ‘ya üye olduğunu, 16 meslek komitesinden 4’ünün başkanlığını da kadınların yürüttüğünü açıkladı.

AMİDA HABER- DTSO Kadın Meclisi, TOBB Diyarbakır Kadın Girişimciler Kurulu, Doğu ve Güneydoğu İş Kadınları Derneği, basın mensupları ile kahvaltıda buluştu. Toplantıda konuşan DTSO Yönetim Kurulu Üyesi Seda Berakatoğlu, DTSO’nun 14 Nisan 2018’den beri yeni bir yönetim anlayışı ile işe koyulduğunu, kadınların yönetim kademelerinde yer alması ile bir ilke imza attığını söyledi. Yeni dönemde, 16 farklı meslek grubunun tamamında 2 binden fazla kadın üyenin yer aldığı, farklı sektörlerde faaliyet yürüten 35 kadın üyenin DTSO’da aktif rol aldığını belirten Berekatoğlu, “16 Meslek komitesinden 4’ünün başkanlığı, 6’sının da başkan yardımcılığı görevini kadın üyeler üstlenmişlerdir. Ayrıca Odamız meclisinde 5 kadın üye yer almakta, bunlardan biri de Yönetim Kurulunda aktif görev almış bulunmaktadırlar” dedi.

Dayanışma ruhuyla hareket edelim

DTSO Meclis Başkanlığı’na da ilk defa bir kadının seçildiğini hatırlatan Berakatoğlu, “Kadınlar olarak kentimizin bütün alanlarında ve bütün paydaşları ile koordineli olarak çalışmayı önümüzdeki dönem için temel felsefe edindik. Bu kapsamda başta DOGÜNKAD ve KAGİK olmak üzere, kadın örgütlenmeleri gerekli desteklerini sunmuş, sunmaya devam ediyorlar. Odamızın uygulamakta olduğu toplumsal cinsiyet eşitliği ilkesini benimseyerek uygulamaya, girişimci kadınları dayanışma ruhuyla hareket etmeye davet ediyoruz” diye konuştu.

Programa, DOGUNKAD Yönetim Kurulu Başkanı Rojda Yılmaz, Diyarbakır Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Zülal Koç, DOGUNKAD yönetim kurulu üyesi Özlem Küllahçı katıldı. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.