Diyarbakır Valiliği kuaförlerin tatil gününü değiştirdi

Diyarbakır Valiliği kuaförlerin tatil gününü değiştirdi

Diyarbakır’da kuaförlerin “salı tatili” değişti. Valiliğin aldığı karar doğrultusunda kuaförler salı yerine pazar günü kapalı olacak.

AMİDA HABER- Ticaret Bakanlığı, 1 Ekim 2022'den itibaren uygulanmak üzere, ülke genelinde tüm berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olması yönünde karar aldı. Bakanlık, ülke genelinde 122 meslek odasını ve yaklaşık 83 bin meslek mensubunu temsil eden Türkiye Berberler, Kuaförler ve Güzellik Salonu İşletmecileri Federasyonunun talebi üzerine, esnaf ve tacirlerin tamamını temsil eden Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) uygun görüşlerini de alarak 1 Ekim 2022 tarihinden itibaren uygulanmak üzere, ülke genelinde tüm berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olmasına karar verdi.

Diyarbakır’da pazar günü

Bakanlığın kararı doğrultusunda Diyarbakır’da “salı mı-pazar” tartışması başladı. Salonlarının salı günü açık olmasını isteyen grup ile pazar günü açık olmasını isteyen grup imza topladı. Pazar günü açık olması talebini içeren imzaların sayısı fazla olunca, valilik kararı doğrultusunda kuaför ve berberlerin pazar günü kapalı olması kararlaştırıldı. Diyarbakır’da kuaför ve berber salonları salı günü tatil yapıyordu.

ortak karar alındı

öte yandan karara uymayanlar hakkında, 2 bin 600 lira para cezası uygulanacak. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.