Diyarbakır’da 11 kadın kooperatif birleşti

Diyarbakır’da 11 kadın kooperatif birleşti

Diyarbakır merkezde ve ilçelerinde faaliyet gösteren 11 kadın kooperatifi, ortak sorunlarını ve ihtiyaçlarını çözmek, dayanışma ile ortak hedeflerini gerçekleştirmek üzere bir işbirliği platformu kurdu.

AMİDA HABER- Güneydoğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nca desteklenen Diyarbakır Yenişehir Belediyesince yürütülen ve Diyarbakır Valiliği, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Dicle Üniversitesi ve Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’nın proje ortağı olduğu “Üretimin Gücü Birleşiyor” projesi kapsamındaki eğitimlere ve faaliyetlere katılan kadın kooperatifleri, Diyarbakır Kadın Kooperatifleri İşbirliği Platformu kuruldu. Çermik, Çüngüş, Eğil, Hani, Kayapınar, Lice, Sur, Yeşilli Kadın Kooperatifleri, Amidi Kadınları Ahşap Sanatları, Kayapınar Topraktan Toprağa ve Hevsel kadın kooperatiflerinden oluşan Platform yaptığı toplantılarda 5 kişilik bir yürütme kurulu ve 2 kişilik dönem sözcülerini belirledi.

Açıklama yaptılar

Hevsel Kadın Kooperatifi, Çüngüş Kadın Kooperatifi, Hani Kadın Kooperatifi, Kayapınar Topraktan Toprağa Kadın Kooperatifi ve İzmir Eğitim Kooperatifi ve Kooperatif Danışma Geliştirme Merkezinin yer aldığı platform yürütme kurulu açıklama yaptı.

Açıklamada, proje kapsamında geliştirilen “ortak markalaşma” stratejisi doğrultusunda oluşturulan “Diyar’ı-Kadın” markası ile hızla gelir getirici faaliyetlere başlandığının altı çizilerek, şu ifadelere yer verildi: “Üretilen ürünler için dolum, ambalajlama, paketleme, depolama ve lojistik hizmetlerini verecek ortak tesis açmak ve işletmek için ilk adımlarımızı attık. Diyarbakır lezzetlerinin daha ulaşabilir hale gelmesi adına gıda alanında gastronomi, gıda mühendisliği, tarım, ziraat ve veterinerlik alanlarında uzmanlar ile bir araya gelerek katma değerli, ambalajlı gıda ürünleri üretmek üzere ortak çalışmalara başladık. Avrupa, Amerika ve Ortadoğu pazarına yönelik e-ihracat ve ihracat faaliyeti gerçekleştirmek üzere bilgi ve donanım eksiklerimizi gidermek üzere araştırmalar yapmaktayız.” (Amida Haber)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.