Diyarbakır’da öldürülen Meryem daha öncede tehdit edilmiş

Diyarbakır’da öldürülen Meryem daha öncede tehdit edilmiş

Diyarbakır’da Meryem Sevim isimli kadını 9 el ateş ederek öldürdüğü iddia edilen Musa Sevim, 4 gündür yakalanamadı. Musa Sevim’in olaydan önce de Meryem Sevim’in evinin önüne giderek tehdit ettiği öğrenildi.

AMİDA HABER- Diyarbakır’ın Kayapınar İlçesi’nde 13 Kasım günü meydana gelen olayda, 21 yaşındaki Meryem Sevim, soyadı benzerliği olan Musa Sevim tarafından 9 el ateş edilerek öldürüldü. Aradan 4 gün geçmesine rağmen, Musa Sevim yakalanamadı. Savcılık, dosyada gizlilik kararı verdi.

‘Bacaklarına ateş edip, tehdit etmiş’

Amida Haber’e konuşan Meryem Sevim’in ablası Gülistan Sevim, katil zanlısının bir an önce yakalanmasını istedi. Gülistan Sevim olay gününü şöyle anlattı: “Kardeşim Meryem o gün benim evimdeydi. Arkadaşı telefon etti, ‘cafede bir kahve içelim’ dedi. Kız kardeşim kahve içmek için arkadaşı ile çıktı. Oradan annemin Diclekent’teki evine geçecekti. Olay cafede kahve içtikleri sırada olmuş. Zanlı Musa Sevim, cafeye gelmiş, kız kardeşime ‘benimle evlen’ diye baskı yapmış. Kız kardeşimin reddedince, gidip silahını alıp gelmiş. Önce bacaklarına iki el ateş etmiş, ‘Benimle evlenecek misin?’ diye sormuş. Kız kardeşimden ret cevabı alınca, ateş etmeye devam etmiş ve kız kardeşime 9 el ateş edip öldürmüş.”

meryem-sevim-cinayet.jpg

Daha önce de tehdit etmiş

Sağlık Meslek Lisesi mezunu Meryem Sevim’in güzellik merkezi açmak için araştırma yaptığını belirten Gülistan Sevim, “Kız kardeşimin hayalleri vardı. Güzellik merkezi açmak istiyordu. Bu caninin bir an önce yakalanmasını istiyoruz” dedi. Gülistan Sevim, zanlıyı tanımadıklarını belirterek, “Biz tanımıyoruz. Arkadaşlarının anlattığına göre, olaydan bir süre önce de annemin evinin önüne gelip ateş etmiş. Ama bizim haberimiz yok. Kız kardeşim bize söylemedi. Haberimiz olsa polise başvururduk” diye konuştu. Gülistan Sevim, katil zanlısının bir an önce yakalanıp, gerekli cezayı almasını istedi. (Özel Haber: Gönül Morkoç)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.