Diyarbakır’daki 8 Mart mitinginden renkli görüntüler

Diyarbakır’daki 8 Mart mitinginden renkli görüntüler

Diyarbakır’da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle “Kadın yaşam özgürlük talebiyle 8 Mart’a doğru yürüyoruz” şiarıyla İstasyon Meydanı’nda miting düzenlendi.

AMİDA HABER- Kentin birçok noktasından yürüyüşe geçen kadınlar, arama noktalarını geçtikten sonra alana girdi. Kadınlar, giydikleri yöresel kıyafetlerle alanı doldururken, sık sık “Jin jîyan azadî” sloganları attı.

‘Bu topraklara barış gelsin’

8mart3.jpg

Tertip Komitesi adına konuşan DBP İl Eşbaşkanı Sultan Yaray, şunları söyledi: “Bütün coşkumuzla bu alandayız. Bu kapitalist sitem kadınları inkar ediyor ve kadının hakkını yiyiyor. Kadınlar bu kapitalist sisteme hiçbir zaman boyun eğmedi, eğmeyecek. Diyoruz ki kadınları yok saymaktan vazgeçin. Kürtler bu dünyayı güzelleştirsin. Bu topraklara barış gelsin. Biz kadınlar her zaman onurlu bir barış için sesimizi yükseltelim diyoruz.”

‘Barış çağrısı önünde saygıyla eğiliyoruz’

8-mart1.jpg

Ardından söz alan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayı Serra Bucak ise “Bizler, barış ve adalet şiarını annelerimizde, beyaz tülbentle annelerimizden öğrendik ve onların bize öğrettiği bu yolda mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğimizi. 40 yıldır süren kadın özgürlük mücadelemize ve toplumun özneleri olan arkadaşlarımıza ve yoldaşlarımıza borçluyuz. Onların kıymetli yolundan ilerlemekten asla vazgeçmeyeceğiz. Onların bu barış çağrısı önünde saygıyla eğiliyoruz” diye konuştu.

‘Kirli politikalarınızı bırakın’

gij9jngwmaavegk.jpg

DEM Parti Amed Milletvekili Adalet Kaya, “Dünyanın farklı yerlerinde kimliği, birlikte yaşam için direnen kadınları selamlıyorum. Despot, diktatör İran, Pakistan, Afganistan’da katledilen ve tecavüze uğrayan kadınları hatırlatıyorum. Beluci, Arap kadınlarını selamlıyorum. İstasyon Meydanı’ndan bu sömürgeci devletlere diyoruz ki bu kirli politikalarınızı bırakın” diye konuştu. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.