Diyarbakırlı kraliçeler Dünya Kupası’na kilitlendi

Diyarbakırlı kraliçeler Dünya Kupası’na kilitlendi

Diyarbakırlı şampiyon kick boksçular gece gündüz çalışarak Dünya Kupası’na hazırlanıyor.

AMİDA HABER - Diyarbakır’da ailelerinin de desteğini alan ağırlıklı kadın kick boksçular, katıldıkları ulusal ve uluslararası müsabakalarda şampiyonluklar elde etti. Kick boksçular, mayıs ve temmuz ayında katılacakları Türkiye Şampiyonası ve Dünya Kupası müsabakalarında elde edecekleri puanlarla milli takıma seçilmeyi hedefliyor.

Hedef Dünya Kupası

kic-boks-kadinlar-diyarbakir-001.jpg

2. kademe kick boks antrenörü ve milli sporcu olan Bilgin Erol, yetiştirdikleri sporcuların çok kısa süre içinde Türkiye şampiyonu olduğunu söyledi. En son ocak ayında yapılan Türkiye kick boks şampiyonasında kulüp olarak iki Türkiye şampiyonu kazandıklarını belirten Erol, son iki ayda 5 şampiyonluk, 2 üçüncülük kazanarak çok büyük bir başarı elde ettiklerini ifade etti. Başta Kick Boks Avrupa Kupası olmak üzere Dünya Kupası’nı hedeflediklerini aktaran Erol, yetkililerden destek istedi.

Aileleri en büyük destekçileri

kic-boks-kadinlar-diyarbakir2-002.jpg

Kick boksçu Saadet Zerya Işıktaş, 5 yıldır bu sporu yaptığını, bu spora annesinin teşvikiyle başladığını söyledi. Ailesinin desteği sayesinde başarılar elde ettiğini aktaran Işıktaş, şunları ifade etti: “Ben lise son sınıf öğrencisiyim. Ailemin ve antrenörlerimin sayesinde bugünlere geldim. 7-15 Şubat’ta Hindistan’da yapılan 3. Uluslararası Şampiyonasında gençler kategorisinde 60 kilo Lowkick branşında şampiyon oldum. Önümüzde iki büyük maç var. En iyi şekilde onlara hazırlanıyorum.”

4 yılda 3 şampiyonluk kazandı

kic-boks-kadinlar-diyarbakir-madalya-001.jpg

Kick Boksta büyük başarılar elde eden 16 yaşındaki Sudenaz Karabulut ise, 4 yılda 3 şampiyonluk elde etti. Türkiye maçlarında hiç yenilmeyen Karabulut, en son Antalya’da katıldığı şampiyonada birincilik elde etti. Karabulut bu yıl mayıs ayında yıpacak Dünya Kupası elemelerine hazırlanıyor. Diyarbakır’da 12 yıldır kick boks yapan 26 yaşındaki Dilek Erol da Türkiye şampiyonası ve Dünya Kupası’na hazırlanıyor. Hem sporcu hem antrenör olan Erol, Diyarbakırlı kraliçeler için destek çağrısı yaptı. (Haber Mer

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.