Diyarbakırlı pazarcı kadınlar Meclis gündeminde

Diyarbakırlı pazarcı kadınlar Meclis gündeminde

HDP Grup başkanvekili Meral Danış Beştaş, Diyarbakır’da kadın pazarcıların semt pazarı açtığı bölgenin erkeklere tahsis edilmesini Meclis’te gündeme getirdi.

AMİDA HABER- HDP Grup Başkanvekili ve Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş, Amida Haber’in gündeme getirdiği “kadın pazarcıların yerlerinin erkeklere verilmesi” ile ilgili Meclis’te konuştu.

Erkeklere ait Diyarbakır’da 20 adet semt pazarı olduğuna dikkat çeken Beştaş, şunları söyledi: “Diyarbakır Bağcılar mahallesindeki kazın pazarcıların, Pazar yerlerinin erkeklere verilmesini kayyum ısrarla talep ediyor. Kadınlarda bunun için nöbet tutma eylemi başlattı. Erkeklerin Diyarbakır’da 20 tane semt pazarı var. O pazar onları doyurmuyor, gözleri de doymuyor. Kadınların tek bir pazarı var onu almak istiyorlar. Kadınların canla başla emek verdiği bu pazarı gaspla devir alan kayyım da ısrarla kadınlara müdahale ediyor. Biz kayyumun da erkeklerin de müdahalelerinin karşısındayız. Artık buna müdahale etmeyin. Kadınlar alandaki haklarını, pazarlardaki ekmeklerini savunuyorlar. Bizlerde buradan onların nöbetini selamlıyoruz. Diyarbakır Bağcılar Mahallesindeki kadın pazarı kadınlarındır; dokunmayın!” (Amida Haber)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.