Önce bisiklet sürdüler sonra halay çektiler

Önce bisiklet sürdüler sonra halay çektiler

Diyarbakır’da Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu bünyesinde bulunan Amed Kadın Bisiklet Grubu 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne dikkat çekmek için önce pedal çevirdiler, sonra davul zurna eşliğinde halay çektiler.

AMİDA HABER – Her yıl kadınlarla ilgili özel günlerde kadınların yaşadığı fiziksel, ekonomik ve psikolojik şiddete dikkat çekmek için pedal çeviren Amed Kadın Bisiklet Grubu bugün de bu geleneği sürdürdü.

Son durak Diyarbakır Surları

kadinlar-sekizmart-jpeg1.jpeg

Bu sefer 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için bisiklet turu atan kadınlar, bisiklet turlarına Kayapınar İlçesi Diclekent Villaları’nda bulunan Eğitim Sen 2 Nolu Şube’nin önünde başladı. Diyarbakır Surları’na kadar etkinliklerini sürdürdü. Surların dibinde davul zurna eşliğinde halay çeken kadınlar, Kürtçe şarkılar eşliğinde eğlendi.

Etkinliklere davet

kadinlar-sekizmart2.jpeg

Kadınların emek sömürüsüne maruz kaldığını belirten aktivistler tüm kadınları zulme karşı birlik olmaya ve emek sömürüsüne karşı seslerini yükseltmeye çağırdı. Etkinlikte kadınların 8 Mart etkinliklerine katılması istendi. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.