AK Parti adayı şarkıyı izinsiz kullandı: Kürt sanatçıdan tepki

AK Parti adayı şarkıyı izinsiz kullandı: Kürt sanatçıdan tepki

AK Parti Cizre belediye başkan adayının Kürtçe Cizrespor için yapılan bir şarkıyı izinsiz kullanması sanatçı Azad Bedran’ın tepkisine neden oldu. Davalık oluyorlar.

AMİDA HABER - AK Parti Cizre belediye başkan adayı Ömer Yıldız, seçimlere yönelik tanıtım videolarında, sanatçı Azad Bedran’ın Cizrespor için söylediği parçayı izinsiz bir şekilde kullanmaya başladı.

Sanatçı Azad Bedran kendisinin seslendirdiği şarkının izinsiz bir şekilde tanıtım videosunda kullanılmasına tepki gösterdi.

Dava açacağım

Bedran, Yıldız'ın kullandığı şarkıyı Cizrespor için seslendirdiğini belirterek şarkının kullanılmasının devam etmesi halinde Ömer Yıldız hakkında dava açacağını duyurdu.

İzin alınmamış, şarkıya müdahale edilmiş

Azad Bedran, sosyal medya hesabından: "2017 yılında Cizrespor için Koma Agirîye ait 'Berxwedan xweş doz e' adlı şarkının melodisine söz yazmıştım. Ve Cizrespor'a destek için okumuştum. AK Parti Cizre belediye başkan adayı sayın Ömer Yıldız şarkıyı kırparak tanıtım videolarında izinsiz bir şekilde kullanmıştır. İzin almanın ötesinde şarkıya müdahale edilmiş ve ses kesilerek video da kullanılmıştır. Bu yaklaşımlarını kınıyor. Devam ettikleri takdirde kendilerine dava açacağımızı belirtiyorum.” sözlerine yer verdi. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.