Diyarbakır'da Dengbejler söyledi öğrenciler dinledi

Diyarbakır'da Dengbejler söyledi öğrenciler dinledi

“Dengbejler Z Kuşağı ile Buluşuyor” etkinliği kapsamında Diyarbakır’daki Dengbejler lise öğrencileriyle buluştu.

AMİDA HABER - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yürüttülen “Dengbejler Z Kuşağı ile Buluşuyor” etkinliği Çınar Anadolu Lisesi’nde yapıldı.

Dengbejlerle usta çırak ilişkisine girin

Lisenin Tiyatro Salonunda düzenlenen etkinlikte öğrencilerle bir araya gelen Dengbejler kilam söyledi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kent Müzesi Kültür Araştırmacısı Zeynep Yaş, proje ile ilgili yaptığı açıklamada, gençlere Dengbej Evi’ne gelip dengbejleri dinlemelerini tavsiye ederek dengbejlerle usta çırak ilişkisi içinde olmaları önerisinde bulundu.

dengbej-evi-diyarbakir.jpg

Dengbejlik kültürümüzün parçasıdır

Etkinliğe katılan Dengbej İbrahim Almaz, “2022’de çok güzel bir gelişme oldu. 18 dengbejimize Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Dengbejlik kimliği verildi. O günden beri dengbejlik geleneği ülke geneline yayılmış oldu. Bundan dolayı çok mutluyuz” dedi.

Dengbej Seyithan Koç da Diyarbakır ve ilçelerindeki okulları gezerek öğrencilere dengbejliği anlattıklarını belirterek, “Dengbejlik kültürümüzün bir parçasıdır. Çocuklarımıza kültürümüzü anlatıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.