Diyarbakır’da Osmanlı müziği konseri

Diyarbakır’da Osmanlı müziği konseri

Osmanlı dönemi müzikleri ile tanınan Pera Ensemble Müzik Grubu, Diyarbakır’da konserdi.

AMİDA HABER - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayına özel hazırladığı kültür-sanat takvimi kapsamında Pera Ensemble Müzik Topluluğu Diyarbakır Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi Konferans Salonu’nda konser verdi.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nın düzenlediği ‘2024 Ali Emiri Kültür-Sanat Sezonu’ Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında verilen konserde, alaturk şarkılar çalındı.

diyarbakir-pera-konserd.jpeg

Pera Ensemble Müzik Direktörü Mehmet Yeşilçay, topluluğun amacının Doğu ve Batı arasındaki bağlantıları bulmak ve köprü kurmak olduğunu söyledi.

Avrupa’nın en önemli müzik ödülünü aldıklarını ifade eden Yeşilçay, “Bizim yaptığımız iş barok dönemi Türk Müziği ve Batı’da Alaturka tarzında yapılan besteleri bulmak araştırmak ve yeniden getirip sahnelere kazandırmak.” şeklinde konuştu:

diyarbakir-konser-pera11.jpeg

Yeşilçay, “Geçen sene ilk defa geldim ben buraya. Benim için büyük bir sürpriz oldu. Ben Diyarbakır’ın böyle olduğunu hiç tahmin etmiyordum. Büyük bir hayranlık yaşadım. İnsanları çok sevdim. Allah bize bu konseri nasip etti. İnşallah izleyiciler beğenirler.” dedi. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.