Kürt sanatçı Diyarbakır’a geliyor: işte detaylar

Kürt sanatçı Diyarbakır’a geliyor: işte detaylar

Kürt sanatçı Tara Mamedova Diyarbakır’a geliyor.

AMİDA HABER- Kürt sanatçı Tara Mamedova 30 Nisan Pazar günü Diyarbakır’a geliyor. Sezai Karakoç Kongre Kültür Merkezi’nde saat 20:00’da hayranlarıyla buluşacak sanatçının konser biletleri biletix ve bilitinial’da satışa sunuldu.

tara-mamedova.jpeg

Tara Mamedova kimdir?

Ağrı-Doğubayazıtlı Kürt bir ailenin çocuğu olan Tara Mamedova, 1983’te Kırgızistan’da doğdu. Sovyetler Birliği’nin yıkılması sonrası ailesi ile Rusya’nın Saratova şehrine göç etti. 1999’a kadar Saratova’da yaşayan sanatçı, müzik dans, tiyatro eğitimi almak için Moskova ve Yaroslavl’da yaşadı.

Tara Mamedova, öğretmen olan annesi Gurchak Abdulayevnadir’in yönlendirmesi ile sanata yönelir. Henüz müzik kariyerinin başlamadığı o yıllarda, yolunu çizmek için Fransa ya gider. 2008 yılında Paris’te bir konservatuvarda eğitim alır. 2015’te ilk albümü “Ax”ı ortaya çıkaran sanatçı, ikinci çalışmasında canlı stüdyo kayıtlarını kullandı. Üçüncü çalışması Live Performans ile repertuvarına Zazaki eserler aldı. Mamedova, İstanbul, Diyarbakır, Van ve birçok ilde yüzlerce konserler verdi. Tara Mamedova, sahnede sadece Kürtçenin lehçelerinde değil, aynı zamanda Rusça, Fransızca, Türkçe, şarkılar söylemeye devam ediyor. Şuan Türkiye’de yaşayan sanatçı müzik yaşamını da İstanbul’da sürdürüyor. Evli olan sanatçı Tara Mamedova’nın Elenya isminde bir kızı var.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum