Erdoğan: Sandığın kazası 5 yılda bir olabiliyor

Erdoğan: Sandığın kazası 5 yılda bir olabiliyor

İstanbul seçimi için Murat Kurum'a destek isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sandığın kazası 5 yılda bir olabiliyor" dedi.

AMİDA HABER- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'daki Hasköy Kültür Sanat ve Gösteri Merkezi'nde düzenlenen, "Sandık Yönetim Kurulu İftarı"nda konuştu.

Pazar günü yapılacak seçimlere, "Beyoğlu'nun bir başka heyecanla hazırlandığını ve sandıklarda kuş uçurtmayacaklarına inandığını" söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sabah erken saatlerde sandıklara ulaşıp "orayı kontrol altına alacaklarını" belirtti.

'İşi hiç olmadığı kadar sıkı tutmamız gerekiyor'

"Bunca yıllık siyasi hayatımız bize şunu gösterdi: Seçim sahada kazanılır, sandıkta tescil ettirilir. Sahada yoksanız, sandıktan bir şey zaten çıkmaz. Sandığı iyi kontrol edemezseniz de sahadaki emeğinizin en azından bir kısmı heba olur. Sizler bugüne kadar adaylarımız ve teşkilatlarımızla birlikte canla, başla sahada çalıştınız. Asıl önemli vazife pazar günü sizi bekliyor. AK Parti ve Cumhur İttifakı'nı temsilen sandıklara sahip çıkacağınıza yürekten inanıyorum. İşi hiç olmadığı kadar sıkı tutmamız gerekiyor. Bizim kimsenin oyunda gözümüz yok ama bizim namusumuza emanet edilmiş tek bir kardeşimizin oyunun zayi edilmesine de rıza gösteremeyiz."

'Seçim günleri her türlü yalana, provokasyona, operasyona açık günlerdir'

"Genel merkezimizle, il ve ilçe teşkilatlarımızla her şeyi adım adım izleyeceğiz. Her şeyin hukuka, hakkaniyete, adalete uygun bir şekilde yürümesi için bina görevlisiyle, kat görevlisiyle, sandık müşahidiyle, tüm süreç bitene kadar bir an bile vazifemizi ihmal etmeyeceğiz. Yerimize yedek bir görevli gelmeden, her ne sebeple olursa olsun bulunduğumuz mahalden ayrılmayacağız. Seçim günleri her türlü yalana, provokasyona, operasyona açık günlerdir. Sandık görevlilerimizin kaynağı teşkilatımız olmayan hiçbir bilgiye itibar etmemeleri gerekir. Yaşanan her türlü olağan dışı durum, yazılı tutanağa dönüştürülerek mutlaka kayıt altına alınmalıdır. Tutanaklar, sisteme girişler, tespit edilen eksiklerin tamamlanması gibi işlemler hassasiyetle yürütülmelidir. Sandığın kazası 5 yılda bir olabiliyor. İstanbul'un 5 yılı kaybolup gitti, bir 5 yılı daha aynı akıbete uğratamayız. Biz Murat Kurum kardeşimizin hem şehrin son dönemdeki kayıplarının telafisi hem geleceğe hazırlanması hususundaki becerisine güveniyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.