Diyarbakır Araştırmada ameliyat krizi: KBB’ciler başhekime yanıt verdi

Diyarbakır Araştırmada ameliyat krizi: KBB’ciler başhekime yanıt verdi

“Paralı estetik dışında hasta almıyorlar” diyen Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Süleyman Öden’e KBB uzmanları yanıt verdi: “Cerrahi alet olmadığı için ameliyat yapamıyoruz. Bize iftira atıyor” dedi.

AMİDA HABER- Diyarbakır’da KBB ameliyatlarının bir hafta süre ile iptal edilmesi, KBB uzmanlarının mobinge maruz kaldığı iddiaları krize neden oldu. Amida Haber’in gündeme getirdiği iddialara Başhekim Süleyman Öden, yanıt vermişti. Öden, KBB uzmanlarını “para ile estetik yapmak, diğer hastalara bakmamakla” suçlamıştı.

‘Alet yok, ameliyat yapamıyoruz’

KBB Uzmanları Başhekim Öden’in iddialarına cevap verdi. Hastanede cerrahi alet olmadığı için kulak ameliyata yapamadıklarını belirten KBB uzmanları, “1 yıl önce idareye yazı verdik. Cerrahi alet almıyor. Alet olmadığı zaman ameliyat yapamıyoruz. Defalarca İl Sağlık Müdürlüğü’ne ilettik. Bademcik, burun, sinüzit ameliyatı yapıyorum. Başhekim bunları bilmiyor. Savcı ve doktoru çağırması onun görevi değil. Bir personelini zan altında bırakması suçtur. ‘Bunlar profesyonel’ ifadesini kullanması suçtur. Hastalar randevu bulamıyor. Bu benim sorunum değil ki, randevuları ben vermiyorum. Hasta kendisi 182’den alıyor. Diyoruz ki alet yok, alet olursa ameliyata alırız. Hangi setler varsa onu kullanıyoruz, burunun var, kulağın yok. Nasıl ameliyat yapalım?” dedi.

‘Geçici görevden dolayı ameliyat günü veremiyoruz’

Estetik ameliyatların tümünün ücretli olduğunu belirten KBB hekimleri, şu ifadeleri kullandı: “Bizim yaptığımız ameliyatların ücreti faturalı bir şekilde vezneye yatıyor. Elden kim para alıyor? Bu kul hakkıdır, bu iftiradır. Görmedikten sonra ve ispat edemedikten sonra bu ifadeyi kullanamazsın. Keyfi bir şekilde ameliyatları iptal ettiriyor, bu suç. Bizim hakkımızı aramamıza sinirleniyor. Hangi kanun ve yetkiye göre bizi geçici görevle ilçelere gönderiyor? ‘Alet getirin, ameliyat yapalım’ diyoruz, alet almıyor, sonra da suçlu biz oluyoruz. Sürekli geçici göreve gönderdiği için, ameliyat günü veremiyoruz. Eylül ayı için birimizi Silvan’a gönderiyor. Randevu verdiğim hasta mağdur oluyor. Bunun suçlusu kim biz miyiz?” (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum