Diyarbakır Araştırmada ‘görevlendirme’ krizi: Hastalar randevu bulamıyor

Diyarbakır Araştırmada ‘görevlendirme’ krizi: Hastalar randevu bulamıyor

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan bazı uzman hekimlerin, sözleşmelerine aykırı bir şekilde ilçelerde görevlendirildiği, bu nedenle, hastaların polikliniklerde randevu bulmakta zorlandıkları iddia edildi.

AMİDA HABER- Diyarbakır ve çevre illere hizmet veren Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hastalar muayene randevusu bulmakta güçlük çekiyor. İddialara göre, hastaların randevu bulamamasının nedeni, bazı branşlarda görev yapan uzman hekimlerin bağlı bulundukları sözleşmeye aykırı bir şekilde ilçelerde görevlendirilmesi.

İlçelerde merkeze randevu

kbb-doktor.jpg

Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kulak Burun Boğaz (KBB) Polikliniği’nde görevli 8 hekimin, günlük olarak icapçı, heyet polikliniği, ameliyat ve heyette görevli olduğu, kalan 4 hekimden 2 yada 3’ünün ilçelerde ya da semt polikliniklerinde görevlendirildiği bu nedenle hastaların bu bölüme randevu bulmakta güçlük çektikleri belirtildi. Amida Haber’e ulaşan bilgilere göre, ilçelere yapılan görevlendirmeler nedeni ile hastanede sadece bir polikliniğin açık kaldığı, ilçelerden merkeze hasta gelmesi gerekirken, merkezden ilçelere hasta gitmeye başladı.

Hekim hasta gerginliği

İlçelere yapılan görevlendirmeler nedeniyle polikliniklerin boş kaldığı, randevusuz muayene taleplerinin arttığı, bu nedenle hasta hekim ilişkisinde zaman zaman gerginlik yaşandığı belirtildi.

Konuyla ilgili görüşmek istediğimiz İl Sağlık Müdürü Hakan Pamukçu görüş bildirmek istemediğini iletti.

(Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum