Sağlık Müdürlüğü yatıyor: Diyarbakır’daki bu hastanede doktor kalmadı

Sağlık Müdürlüğü yatıyor: Diyarbakır’daki bu hastanede doktor kalmadı

Diyarbakır Ergani Devlet Hastanesinde yaprak dökümü devam ediyor. Birçok Poliklinikte doktor sayısı 1’e d8üştü. Birçok hekim hastaneden ayrılırken, İlçe sakinleri sorunun çözümünü istiyor.

AMİDA HABER- Yüzlerce hastaya hizmet veren Diyarbakır Ergani Devlet Hastanesi’ndeki doktor eksikliği yeniden gündeme geldi. Daha önce Göz Polikliniğinde 3 doktor çalışırken bu sayı 1 düştü. Göz doktorunun mecburu hizmetten sonra ayrılacağı ileri sürüldü.

Yolunu bulan İlçeden ayrılıyor

ergani.jpg

Yine İlçenin tek kadın doğum uzmanı E.Y.Z’nin ve Cildiye Uzmanı İbrahim Ç. ‘nin geçen hafta ilişiklerini kestiği belirtilirken, Mardin’e geçici görevle gönderilen Nöroloji Uzmanı ve Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanının da yakın zamanda ayrılacakları belirtildi. Hastanenin tek Kulak Burun Boğaz Hastalıkları uzmanının da tayininin merkeze çekildiği, acilde uzun süre hizmet veren acil Uzmanı Ramazan Y’ nin de gideceği iddia edildi.

Ergani’de yaşayan vatandaşlar tepkili

İlçede yaşayan vatandaşlar duruma isyan etti. Amida Haber’e konuşan vatandaşlar, “Sağlık Bakanlığı Ergani Devlet Hastanesini gözden çıkardı. Son 3-4 dönemdir mecburi hizmet kurasında Ergani’ye kontenjan ayrılmıyor. Yani Ergani’ye doktor verilmemiş. Yaklaşan mahalli seçimlerde siyasilerin bu konuya çözüm bulmasını istiyoruz” talebinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.