Bilim insanları emoji kullananları uyardı: İyi düşünün!

Bilim insanları emoji kullananları uyardı: İyi düşünün!

Bilim insanları internet üzerinde sık sık emoji kullananlar hakkında bir araştırma yaptı. Kadınlar daha başarılı çıktı.

AMİDA HABER – Bilim insanlarının 6 duyguyu ifade eden 24 farklı emoji üzerinde yaptığı araştırmada, genellikle duyguların karşıdaki kişi ile örtüşmediği tespit edildi.

Araştırma PLoS ONE isimli bilimsel dergide yayınlandı ve emojilerden cinsiyet, kültür ve yaşa göre farklı anlamlar çıkarıldığı sonucuna varıldı.

24 emoji ile duyguların eşleştirilmesi istendi

İngiltere’deki Notthingham Üniversitesi'nden bilim insanları, araştırma için yaşları 18 ve 84 arası değişen 253 Çinli ve 270 Britanyalı ile görüştü.

6 duyguyu ifade eden, toplam 24 farklı emojinin uygulandığı araştırmada; mutlu, iğrenmiş, korkmuş, üzgün, şaşkın ve sinirli emojiler seçildi.

Kadınlar emojileri anlamada daha başarılı

Araştırmaya katılanlardan 24 emojiyi, duygularla eşleştirmeleri istendi. Elde edilen sonuçlara göre kadınlar, erkeklere göre daha fazla oranda emojileri araştırmacıların belirlediği başarılı bir şekilde eşleştirdi.

Araştırma ekibi bunun nedenini kadınların daha fazla göz teması kurması ve yüz ifadelerini daha iyi tanıması olarak ifade etti.

emojiler1.pngemojiler1.png

Ayrıca genç katılımcılar, yaşlılara oranla eşleşmelerde daha iyi oldukları tespit edildi.

Araştırma ekibi emojilerden değişik anlamlar çıkarılmasındaki bireysel farklılıkların daha ileri araştırmalarda ele alınması gerektiğini vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.