Diyarbakır’da oklu kirpi bulundu: Profesöründen uyarı!

Diyarbakır’da oklu kirpi bulundu: Profesöründen uyarı!

Diyarbakır’ın Eğil İlçesi’nde nesli tükenme tehlikesi altında bulunan iki oklu kirpi görüldü. Profesör Ali Satar, kirpi etinin şifalı olduğu iddialarına yanıt verdi.

AMİDA HABER- Türkiye’de avlanması yasak olan ve nesli tükenme tehlikesi altında olan iki oklu kirpi, Diyarbakır’ın Eğil İlçe kırsalında bir vatandaş tarafından görüntülendi. Bitki kökleri ve tomurcukları ile beslenen oklu kirpi, etinin şifalı olduğu gerekçesiyle bazı avcılar tarafından da avlanıyor.

'Kirpi eti ilaç değil, inanmayın'

oklu-kirpi1.jpg

Oklu kirpilerin kemirgen hayvan olduğunu, korunması gereken tür olduğunu dile getiren Dicle Üniversitesi Fen Fakültesi Zooloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Satar şu uyarıda bulunmuştu, “Oklu kirpilerin soyu tehlike altında. Bunlara kesinlikle zarar vermememiz gerekir. Ok şeklindeki bu yapılarından dolayı oklu kirpi adı verilmiş. Bunları korumamız lazım. Bazı yerlerde halk arasında değişik inançlar var. Kirpi etinin ilaç olduğunu söyleyenler var. Böyle bir şey kesinlikle yok. Bu tür hayvanları gördüğümüzde zarar vermemeliyiz. Bu tür canlılar biyolojik zenginliğimizdir. Canlılara zarar verdiğimizde diğer canlılara da zarar vermiş oluruz. Birçok hayvanın türü tehlike altına. Bizim bunlara sahip çıkmamız lazım” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.