Diyarbakır’da ücretsiz yolcu taşıma krizi büyüyor: Halk otobüsleri eyleme gidiyor

Diyarbakır’da ücretsiz yolcu taşıma krizi büyüyor: Halk otobüsleri eyleme gidiyor

Diyarbakır’da özel halk otobüsleri ile Büyükşehir Belediyesi arasındaki ücretsiz yolu tartışma krizi büyüyor. Kooperatif Başkanı Mehmet Pervane, ücretsiz binişlerle ilgili iyileştirme yapılmaması durumunda eyleme gideceklerini söyledi.

AMİDA HABER- Diyarbakır’da şehir içi ulaşımda sorunlar devam ederken, Özel Halk otobüsleri ile Büyükşehir Belediyesi arasında başlayan ‘ücretsiz kart’ tartışması büyüyor.

'Türkiye genelinde yüzde 50 ödeme yapılıyor'

mehmet-pervane.jpg

Amida Haber’e konuşan, Diyarbakır’daki Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Mehmet Pervane, Türkiye genelinde belediyelerin özel otobüsler için yüzde 50 ödeme yaptığını ancak Diyarbakır'da böyle bir uygulamanın olmadığını ve bu durumun şoförlere büyük mağduriyet yaşattığını söyledi.

‘Bir günde 47 kez araca bindi’

img-20240320-174042-001.jpg

Ücretsiz binenlerin sayısının her geçen gün arttığını dile getiren Pervane, “Yaşlılar neredeyse bir günün tamamını otobüslerde geçiriyor. Bir günde 47 kez araca binen var. Bu durum bizleri mağdur ediyor. Bizler işi çığırından çıkartmayı seviyoruz. Yaşlılar alınmadığı zaman ise şikâyet ediliyor ve şoföre bu sefer de ceza kesiliyor. Binen 10 kişiden 6’sı ücretsiz oluyor. Bu yüzden herkes mağdur oluyor. Bizlerin artık dayanacak gücü kalmadı. Eşlerimizdeki bütün altınları tükettik. Kıpırdayamıyoruz, artık geçinemiyoruz. Şoförler evlerine ekmek, para götürmek zorunda. Akaryakıt almış başını gidiyor” dedi.

‘Bizi oyalıyorlar, eyleme gideceğiz’

ozel-halk-otobusu.jpg

Çözüm bulunmaması durumunda eyleme gideceklerini duyuran Pervane: “Bugün 50 şoför gelip anahtarları masama attılar, zorla onları ikna ettim. Valilik ile görüşmeler gerçekleştirene kadar süre istedim onlardan. Sürekli başvurularda bulunuyoruz, fakat hiçbir iyileştirme yapılmadı, bizi sürekli oyalıyorlar. Eğer çözüm bulunmazsa, şekli nasıl olur bilmiyorum ama önümüzde günlerde bir eyleme gidilecek. Çünkü ben durduramıyorum, sorun benden çıktı artık” ifadelerinde bulundu.

“500 bin kişiye ücretsiz kart dağıtıldı” iddiası

ucretsiz-kart-001.jpg

Özel halk otobüsleri hareket amiri ise, ücretsiz kartlarla ilgili çok konuşulacak bir iddiada bulundu. İsmini vermek istemeyen hareket amiri, “500 binin üzerinde kart dağıtılmış, bunlar arasında parti üyeleri de var” iddiasında bulundu. Haber: Zelal Sinayic

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
31 Yorum