Diyarbakır’daki bu muhtar seçilirse gençlere iş arayacak!

Diyarbakır’daki bu muhtar seçilirse gençlere iş arayacak!

Dar gelirli vatandaşların yoğunlukta yaşadığı Diyarbakır’ın Bağlar İlçesi Fatih Mahallesinden muhtar adayı olan Hikmet Demir, seçilmesi durumunda Organize Sanayi Bölgesi’ne giderek gençlere iş bulacağını söyledi.

AMİDA HABER- Yaklaşık 15 bin Nüfusa sahip olan Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Fatih Mahallesi muhtar adayı Hikmet Demir 17 yılda İlçe nüfusunun yarı yarıya azaldığına dikkat çekerek, “Bunun en büyük nedeni geçim sıkıntısı ve ekonomik şartlar. Farklı illerde çocuklarına iş olanakları bulan vatandaşlarımız buradan göçüp gittiler. Genç kesimin yoğunlukta olduğu mahallemizde kıraathanelerimiz, sokaklarımız yılın 365 günü işsiz gençlerle dolu” şeklinde konuştu.

‘Sorunları yakından biliyorum’

muhtar.jpg

Muhtarlık görevinin önemli bir sorumluluk olduğunu anlatan Demir, “Öncelikle mahalle sakinlerimizin 7/24 ulaşabileceği bir iletişim ağı oluşturacağız. Bu iletişim ağında personel ihtiyacı olan tüm işletmelerimizin duyurularını paylaşacağız. Vatandaşlarımızda sokaklarında karşılaştıkları sorun ve sıkıntıları bizlere anında iletecek bizlerde yetkili tüm mercilere ileteceğiz. 47 yıldır Fatih Mahallesi’nde yaşıyorum. Tüm genç kardeşlerimin sorunlarını yakından biliyorum. Gençlerimizi kötü alışkanlıklardan alıkoymak ve bunlara yeltenmelerini engellemek mahallemizde doğup büyüyen ekibimizle elimizden gelen tüm çabayı harcayacağız. Tek derdimiz mahalle sakinlerimizin aile gelirlerini artırmak, daha huzurlu ve mutlu yaşamalarını sağlamaktır” dedi. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum