Diyarbakır’ın üniversite mezunu adayından ilginç vaatler

Diyarbakır’ın üniversite mezunu adayından ilginç vaatler

Diyarbakır’ın Bağlar İlçesi’ne bağlı Selahattin Eyyubi Mahalle Muhtarlığı için aday olan Mahsum Aslan, mahalleliye kütüphane sözü verdi.

AMİDA HABER- 31 Mart yapılacak olan yerel seçimlerde, 84 milyon 680 bin 273 kişi sandık başına gidecek. Seçimlere kısa bir süre kaldı, belediye başkan adaylarının yanı sıra muhtar adayları da çalışmalarına başladı. Ev ziyaretleri ile çalışmalarını hızlandıran muhtar adayları mahallelinin dikkatini çekmek için ilginç vaatlerde bulunuyor.

mahsum-aslan1.jpg

'Diyarbakır'da uyuşturucu vakaları çok arttı'

Diyarbakır’ın Kulp İlçesi’nde 1992 yılında dünyaya gelen Mahsum Aslan, Bingöl Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı mezunu. Bağlar bağlı 18 bin nüfuslu Selahattin Eyyubi Mahallesi’nin yönetmek için aday olan Aslan, mahalleliye, kütüphane, sosyal alan ve sosyal yardım derneği sözü verdi. Amida Haber’e konuşan Mahsum Aslan, “Diyarbakır’da uyuşturucu vakaları çok arttı. Eskiden buna yönelik çalışmalarımız vardı ve çok güzel dönüşler almıştık. Şu an bunu tekrardan mahallemiz için yapmayı düşünüyorum. En azından uyuşturucu ile mücadele kimlerin, nereye, nasıl başvurmaları gerektiği konusunda yol gösterici olacağız” dedi.

Öğrencilere destek

Gençlerin kitaba ulaşmada sıkıntı yaşadığını aktaran Aslan, öğrencilerin kitaba erişimini kolaylaştırmayı hedeflediğini belirterek, “Artan kitap ve dershane maliyetlerinden kaynaklı öğrencilerimiz için sokak kütüphanesi kurmayı düşünüyorum. Kitaba ulaşmakta problem yaşayan öğrencilerimiz için Diyarbakırlı iş insanlarından alacağımız desteklerle bu eksikliği gidermeye çalışacağız. Bunun için gerekli alt yapıları oluşturduk. Ayrıca çocuklarımız ve gençlerimiz için kültürel ve sanatsal etkinlikler düzenlemeği düşünüyoruz. Çocukların gelişimi için bu etkinlikleri çok önemli buluyoruz” dedi.

baglar13.jpg

WhatsApp ihbar hattı kuracak

Aslan’ın, diğer vaatleri arasında ise şu projeler yer alıyor:

- WhatsApp ihbar hattı kurulması.

- Sosyal yardımlaşma derneğinin kurulması.

- Çöp konteynır ve geri dönüşüm kutularının artırılması.

- Bedensel engelli bireylerin tekerlekli sandalye ve akülü araba ihtiyaçlarının karşılanması.

- Sokak hayvanları için mama ve su kaplarının yerleştirilmesi.

Mahalleli neye göre oy verecek?

Mahalle sakini Hacı Elekçi, muhtar adayın çalışmalarına bakıp ona göre oyunu kullanacağını belirtirken, Muhsel Altaş ise, muhtarın mahalle için çok önemli olduğu ve muhtarın mahalleyi gezmesi, sorunlarına çözmesi gerektiği ve oylarını kullanırken buna dikkat edeceklerini ifade etti. (Haber: Zelal Sinayiç)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.