Nemrut Krater Gölünde ayı sezonu erken açıldı

Nemrut Krater Gölünde ayı sezonu erken açıldı

Yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgisini çeken Nemrut Krater Gölü’nün kenarında yaşayan ayılar hafta sonu doğa yürüyüşüne giden doğaseverler tarafından görüntülendi.

AMİDA HABER – Nemrut Krater Gölü çevresinde yaşayan ayılar, bu yıl kış uykusundan erken uyandı. Doğa harikası Nemrut Krater Gölü'nü yaşam alanı belirleyen ayılar, bu yıl bir ay erken görülmeye başlandı.

nemrut-ayilar1.jpg

Doğaseverler tarafından görüntülendiler

Yerli ve yabancı ziyaretçilerin de ilgisini çeken Nemrut Krater Gölü’nün kenarında yaşayan ayılar hafta sonu doğa yürüyüşüne giden doğaseverler tarafından görüntülendi.

Daha önce elle beslenen ayılarıyla gündeme gelen Nemrut Krater Gölü’ne doğa yürüyüşü yapan doğaseverler, zirve yürüyüşü sırasında yiyecek arayan ayılarla karşılaştı.

nemrut-ayilar2.jpg

Ayılar köylere kadar indiler

Cep telefonlarıyla ayıları görüntüleyen doğaseverler, ayıların yiyecek bulmak için yakın köylere kadar indiklerini söyledi.

Doğaseverler, “Nemrut Kalderasındaki ayıların bir kısmı bu yıl kış uykusundan erken uyandı. Zaman zaman Nemrut Kalderasının dışındaki köylere inen ayılar yiyecek aramakta. Karlı dağda yürüyüş yaparken köylerden kalderaya dönen ayılarla karşılaştık. Ayılar bizlere yaklaşık 150 metre kadar yaklaştılar. Ayıların aç olduğunu düşünerek ilk etapta panik yaptık. Ancak ayıların bir süre sonra bizlerden uzaklaştığını gördük. Bir süre sonra da ayılar Nemrut Kalderasının içine doğru giderek gözden kayboldular” dedi. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.