Yusuf Umut Kardaş

Yusuf Umut Kardaş

Şampiyon Amedspor: En büyük teşekkür Bahçeli’ye!

TFF. 2. Lig Beyaz Grup’ta Amed Sportif Faaliyetler 2023-2024 Sezonu Şampiyonu oldu.

Sezon başında favori gösterilen Iğdır ve Kastamonu’nun önünde ligi 1. Bitirerek tarihinde ilk defa 1. Lig’de mücadele etmeye hak kazandı.

Emeği geçenlere teşekkür

Takım başarılı olunca sahiplenen de çok oluyor. Bu da normal bir durum. Ancak bir de gerçekler var. ‘Kendi gerçeklerimi’ yazacağım bu başarıda emeği geçenlere kocaman bir teşekkürü hak etti.

Öncelikle sezon başında yapılan seçim ile göreve gelen Aziz Elaldı ve yönetimi.. Çok sıkıntılı bir süreçti. Rakipler başlamıştı neredeyse biz daha yönetimi seçmemiştik, kongre alanında yönetim listesinde birisi siliniyor birisi ekleniyordu öyle kuruldu yönetim..

Hemen ilk iş olarak Sportif Direktör Murat Yiğiter ve Teknik Direktörlük için Serdar Bozkurt ile anlaştılar.

İkili hemen çalışmaya başladı. Transfer komitesi ile birlikte. Birde komite de olmayanlar vardı..

Nedim Şimşek ve Baran Durmaz gibi..

Listede ki oyuncular ile ödemeler, taksitlendirmeler, UÇK imzalatmadan anlaşma gibi seçenekler ile sıkı bir diyalog halinde olan Aziz Elaldı önderliğinde ki transfer komitesi ‘karekterli’ takım kurmak istiyoruz diyordu nitekim öyle bir takım da kuruldu..

Başta bu ateşten gömleği giyen Aziz Elaldı ve yönetiminde ki Ahmet Elhanay, Ahmet Ülmez, Mehmet Akgün, Veysi Koyun, Salih Pervane, Ali Rıza Yıldırım, Faysal Tosun, Rojbin Tellioğlu, Emrullah Güçlü başta olmak üzere tüm yöneticilere teşekkürler.. Gerçekten ciddi anlamda emek harcadılar, vakit harcadılar, maddi manevi harcama yaptılar..Çok ama çok teşekkürler..

Diyarbakır’ın son yıllarda ki en büyük reklam yüzü olan Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’nın tüm bileşenlerine ancak özellikle Mehmet Kaya, Nesih Aktepe, Baran Durmaz ve Nedim Şimşek’e yürekten teşekkür ve tebrikler..Bir çok oda bileşeni, STK temsilcisini bir çatı altında tutmanın yanı sıra son senelere de Amedspor’a ciddi anlamda maddi manevi destek veren en büyük oluşum olan DTSO’nun tüm emekçilerine yürekten teşekkürler..

Takım kurulurken, kriz çıkarken, bunları idare edebilen oldu edemeyen oldu. Amedspor’un farkı açtığı zaman oldu fark atıldığı zaman oldu. Tüm bunların gerçek sebebi;

Serdar Bozkurt ve Murat Yiğiter ile başladı, ikinci yarıda ise Mesut Bakkal ile zirve yapıldı ki onun transfer hikayeside çok başka farklı bir gün ele alırız..

Kadronun ilk yarı ve ikinci yarı kurulumunda idaresinde emeği geçen isimlere yürekten teşekkürler..

Futbol bir ekip işidir. Ekibin iyise iyisindir. Amedspor’un ekibi gerçekten iyiydi. Kalecileri, yedekleri, oynayan olduğu kadar oynamayan da iyiydi. Yeri geldi takımın en skorer ismi kaptanı kesik yedi yollar ayrıldı yeri geldi takımın yıldızı Özdıraz ile yollar ayrıldı. İyi ya da kötü bu isimlerinde emeği var ancak sahada ter akıtan tüm futbolcularımız en büyük ve özel alkışı hak etti. Tebrikler ve teşekkürler..

Taraftarlar ve dernekler; Amedspor’un önünde ki en büyük sorun taraftar derneği fazlalığı. Bunları tek çatı altına bir türlü toplayamadılar. Her tribünde bir tane hatta bazı yerde 2/3 grubun varlığı bir de sadece pankart ile var olan grupların oluşu.. Kritik maçlarda kritik destekler zaman zaman taraftarın da müdahil olduğu maçlar..Yeni sezon da daha çok iş düşecek, daha çok kenetlenme ve birliktelik gerekecek olan taraftar ve derneklerine de kocaman alkış. İşlerini temiz yaptılar, takımlarına zarar verici bir çok etkinlikten kaçındılar..Teşekkürler..

Şampiyonluğun Gizli Kahramanları da vardı..

Kulüp Müdürü Mahmut’tan başlıyor, Ercan ve Kaya ile devam ediyor. Amedspor’un dününde ve bugününde olan arkadaşlarımız çaycı ablamız, çimden sorumlu Ensari Abimiz, ismen tanımadığım orada gördüğümüz güvenlikten tutun her şey ile ilgilenenlere kadar asıl başarının asıl emeğin perde arkasında ki çabanın kahramanları..

Yeri gelir bir transferin evrağını yetiştirmek için sabahlarlar yeri gelir akreditasyonları yetiştirmek için, bir deplasman organizasyonu için bir iç saha etkinliği için en büyük pay hiç şüphesiz bu isimlerindir..

Sosyal Medya Ekibine ise ayrı bir parantez açmak gerekir. Hatta ayrı bir yazı yazmak gerekir..

Amedspor’un değil, Diyarbakır’ın kimliğine, değerine yakışır şekilde harika iş yapan görünür de iki üç ama milyonlarca Diyarbakırlının kalbinin onlarla attığı sosyal medya ekibimiz, Diyarbekirde ekibi sevgili seyithan, mahsum ve Halil..Emeğinize sağlık..Güzel değil harika işler çıkardınız. Çıkarmaya da devam ediyorsunuz. Allah emeğinizi de boşa çıkarmasın.

Diyarbakır kenti büyük bir kent, büyük bir camia.. Bizler için Diyarbakırspor neyse Amedspor’da o dur. Bu kentin tüm bileşenlerinin bu takımın yanında olması gerekir. Birlikte olalım ki 1. Lig’de çok kalmayalım..

Unutmadan!

İki siyasi isme de teşekkür edelim, Sezgin Tanrıkulu, Amedspor un iç saha maçlarının yanı sıra deplasmanlarda da yalnız bırakmayarak takımın yanında yer aldı. Bu destek çok önemliydi manevi anlamda..

En büyük teşekkür ise Sn. Devlet Bahçeli’ye; ‘ Amed diye bir yer yoktur Amedspor da yoktur’ dediği için herkesi birleştirdiği için, artık TFF 1. Lig sayfasına bakar ne var ne yok bilmek için..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.