Doğa harikası vadi çöplüğe döndü!

Doğa harikası vadi çöplüğe döndü!
Hakkari merkez ile Yüksekova ilçesi arasında bulunan ve içinde 20 bin yıllık buzulları barındıran eşsiz doğa harikası Cennet ve Cehennem Vadisi, ziyaretçilerin çöpleri geride bırakması nedeniyle ciddi şekilde kirlendi.

AMİDA HABER - Hakkari'de bulunan Cennet ve Cehennem Vadisi, yüzyıllardır erimeyen buzullarıyla ünlü olup doğa severlerin vazgeçilmez rotalarından biri konumunda. Ancak son zamanlarda, bölgeye gelen ziyaretçilerin bıraktığı çöpler yüzünden vadi adeta bir çöplüğe dönmüş durumda.

cop3.jpg

Cilo Doğa Severler Spor Kulübü Başkanı Çetin Yorgun, vadinin doğal güzelliğine zarar veren bu duruma karşı tepkisini dile getirdi. Yorgun, kulübüyle birlikte bölgede temizlik çalışması yaparak doğaseverleri bu tür ihmaller konusunda bilinçlendirmeye çalışacaklarını belirtti.

cop2.jpg

Yaptığı açıklamada Yorgun, "Cennet ve Cehennem Vadisi, 20 bin yıllık buzulları barındıran eşsiz bir doğa harikasıdır. Ancak bazı ziyaretçilerin çöplerini buraya atması son derece üzücü. Doğayı koruma ve temiz tutma sorumluluğumuz var. Biz de bu bilinçle hareket ederek temizlik çalışması gerçekleştirdik" dedi. (Haber Merkezi)

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.