Evlenemeyen Temel kardeşlerin trajik öyküsü

Evlenemeyen Temel kardeşlerin trajik öyküsü
Hakkarili Seyid ve Temer Tekin kardeşler ailelerinin ekonomik yoksunluklarından dolayı evlenenmiş iki kardeş. Yaşamlarını yalnız başlarına geçiren kardeşlerden Temer uygun şartlar oluştuğu takdire evlenmeye hazır.

AMİDA HABER - Hakkari'nin Derecik ilçesine bağlı Şerwêna Köyü’nde yaşayan 64 ve 90 yaşındaki Seyid ve Temer Tekin kardeşler, hayatlarını yalnız başlarına sürdürüyor. Hiç evlenmemiş olan bu iki kardeş, ekonomik nedenlerden dolayı evlenemediklerini söylüyorlar.

Seyid Tekin, 90 yaşına gelmiş olmasına rağmen, gençlik yıllarında ailesinin yoksulluğu ve başlık parasının yüksek olması sebebiyle evlenemediklerini anlatıyor.

temel-tekin1.jpg

Rûdaw TV’nin yaptığı habere göre, "Ekmek bulamazken nasıl evlenebilirdik ki" diyen Seyid Tekin, çobanlık yaparak ve ağaç budayarak geçimini sağlamış, ancak hiçbir ailenin kızlarıyla evlenmelerine izin vermediğini belirtiyor.

Evlenmeye halen istekli

Temer Tekin ise 64 yaşında ve hala dinç. O da ailesinin yoksulluğu nedeniyle evlenemediğini belirtiyor. Ancak bir aday bulması durumunda hala evlenmeye istekli olduğunu ifade ediyor.

temel-tekin.jpg

Seyid ve Temer, 7 kardeşten yalnızca birinin evlendiğini, diğer kardeşlerin çocukluklarında kızamıktan öldüğünü söylüyor. Seyid, yeğeninin yardımıyla hayatını idame ettirirken, Temer ise babasından kalma eski evde yalnız yaşamayı tercih ediyor.

Temer, gençliğinde anne ve babasının sürekli evlenmesi için öğütler verdiğini ancak o dönemde yoksulluğun engel teşkil ettiğini ve gençler için evlenmenin zor olduğunu belirtiyor. (Haber Merkezi)

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.