Diyarbakır İş Dünyası'dan sert tepki: Vandallık girişimlerini kabul etmiyoruz

Diyarbakır İş Dünyası'dan sert tepki: Vandallık girişimlerini kabul etmiyoruz
Diyarbakır Sur’daki Burger King restoranı ile Kayapınar ilçesindeki Sturbucks şubelerine yönelik bir grup tarafından yapılan baskınlara tepkiler sürüyor. Diyarbakır İş Konseyi, DTSO Meclisi ve DTSO İş Kadınları Meclisi de açıklama yaptı.

AMİDA HABER – Diyarbakır İş Konseyi, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Meclisi, DTSO İş Kadınları Meclisi ve DOGÜNKAD, yaptıkları açıklamalarla işyerlerinde gerçekleştirilen hem vatandaşa hem de ticari işletmelere zarar veren eylemlere tepki göstererek, vandallık girişimlerini kabul etmeyeceklerini belirttiler.

Diyarbakır Barosu da bugün yaptığı açıklamada, “Protesto gösterilerinde vatandaşların büyük bir panik, korku ve endişe ile işyerlerinden kaçmak zorunda kaldıklarını, paniğe sebebiyet verecek hiçbir eylem tarzını kabul etmediklerini” ifade etmişti.

‘İslam dininde yeri olmayan eylemler’

2024/06/23/starbucks.jpg

Diyarbakır İş Konseyi, Kentimizin barış ve huzur ortamını zedelemeye çalışanlara tahammül etmeyeceğiz. Din veya inanç kavramı coğrafyamız insanı için derin bir anlam ve değer taşırken, bu inançları baltalamaya, İslam dininde yeri olmayan eylemlerde bulunmaya insanların inançlarını karartmaya kimsenin/kimselerin hakkı yoktur.” dediği açıklamasında, “Vandallık derecesindeki bu girişimleri kabul etmiyor, kolluk kuvvetlerini görevlerini yapmaya davet ederken, Tacir ve esnaflarımızın işyerleri adeta basılarak korku ve panik havası yaratmaya çalışanları önce Allah’a sonra toplum vicdanına havale ediyoruz.” ifadelerine yer verdi.

‘Kentimize zarar veren bu saldırıları kınıyoruz’

burger-001.jpg

DTSO Meclisi konuya ilişkin açıklamasında, “İlimizde turizm sezonun yaşandığı bir dönemde basında vatandaşlarımızın endişe ve korkuyla kaçışması ilimize büyük bir zarar vermektedir. Bu özel işletmeleri işleten kişiler, çalışanlar ve buralarda oturan kişilerin de bizim insanlarımız olduğunu hatırlatmak isteriz. DTSO olarak kentimize zarar veren özel işletmelere yapılan bu saldırıları kınıyoruz, ilgili mercileri bu saldırıların yaşanmaması için gerekli önlemleri almaya davet ediyoruz.” denildi.

‘Saldırılar münferit değil’

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) İş Kadınları Meclisi de, Yönetim Kurulu Üyesi Ayşegül Damlar Kaya’nın işletmeciliğini yürüttüğü Diyarbakır Sur ilçesi Burger King şubesine yönel saldırıya dair açıklamasında da şu ifadelere yer verildi:

“Bu tür saldırılar, kentimizin ekonomik yapısını derinden sarsmakta ve toplumumuzun huzur ve güvenliğini tehdit etmektedir. İşletme içerisindeki çalışanların da maruz kaldığı bu saldırılar, hiçbir amaca hizmet etmemektedir. Kayapınar ilçesindeki Starbucks şubesine de yapılan benzer saldırı, bu şiddet olaylarının münferit olmadığını göstermektedir.

image-5-002.webp

Diyarbakır’ın ekonomik büyümesi açısından büyük önem taşıyan kadın girişimcilerimizi desteklemek ve onlarla dayanışma içinde olmak, İş Kadınları Meclisi olarak en temel amaçlarımızdandır. Ayşegül Damlar Kaya, kurduğu işletme ile bölgede birçok kişiye iş fırsatları sunarak ve yerel ekonominin güçlenmesine önemli katkılar sağlayarak topluma değer katan bir iş kadınıdır. Bu saldırı, kadın girişimciliğinin ve emeğinin görünür olması için verdiğimiz mücadeleye yönelik boş bir provokasyondur.”

DOGÜNKAD: İnsanların özgürlük alanlarına saldırı

Doğu ve Güneydoğu İş Kadınları Derneği 'DOGÜNKAD) de yaptığı açıklamada, "Diyarbakır’da binlerce dönüm ekili arazi yanmış, 15 can kaybının olduğu ve milyon dolarlık zarar söz konusu olup kentin tamamı bir yas halindeyken Bunlar hiç olmamış gibi birileri vatandaşın oturduğu toplu alanları basıp, tehditler savurduğu görüntüleri izliyoruz, insanların özgürlük alanlarına saldırı var. Bu tarz yangın kadar tehlikelidir. Toplumsal yangını ateşlemeyi doğru bulmuyoruz. Bu olanlar yasa dışı bir eylem niteliğinde olup sokakta gerçekleşen herhangi bir gösteri değildir.Yurttaşın mal ve can güvenliği devletin güvencesinde ise, gereği yapılmalıdır." ifadelerine yer verildi. (Haber Merkezi)

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum