Diyarbakır’da havalar ısınıyor: Yangın var!

Diyarbakır’da havalar ısınıyor: Yangın var!
9 günlük bayram tatilinin yaklaşmasıyla Diyarbakır çevresinde sıcaklığın 40 dereceye ulaşması bekleniyor. Meteorolojinden yapılan açıklamada bayramda piknik için doğaya akın edecek vatandaşları korkutan açıklama geldi. Detaylar haberimizde.

AMİDA HABER - Kurban Bayramı’nın gelişiyle birlikte Diyarbakır ve çevre illerde sıcaklık değerlerinin had safhaya çıkıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün tahminlere göre bayram günü, Diyarbakır çevresinde hava durumu genel olarak az bulutlu ve açık olacak. Sıcaklığın 39 dereceyi bulabileceği söyleniyor.

diyarbakir-sicaklik-001.jpg

Çevre illere sağanak uyarısı

Özellikle çevre illerinde, sıcaklık mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Rüzgarın genellikle kuzeyli yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor. Bu durum, bayramda doğada piknik yapacak olan vatandaşların olası orman yangınlarının çıkmasına karşın dikkatli olmaları anlamına geliyor.

piknik-001.jpeg

Kurban Bayramı’nda çevre ilerde ise sıcaklığını 30 derecenin üzerinde seyredeceği tahmin edilirken Hakkari çevreleri, Van'ın doğusu, Ağrı'nın güneyinin kısa süreli ve yerel olmak üzere gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin de az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. (Haber Merkezi)

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.