Diyarbakır’daki 18 ahır 550 kişiye istihdam kapısı oldu: Hedef 1200 kişi

Diyarbakır’daki 18 ahır 550 kişiye istihdam kapısı oldu: Hedef 1200 kişi

Diyarbakır'ın Eğil ilçesinde süt hayvancılığı için oluşturulan alandaki 8 ahır tekstil köyüne dönüştürüldü. Enerjisini güneşten alan fabrikada 550 kişi çalışıyor.

AMİDA HABER- Diyarbakır’ın Eğil ilçesi kırsal Dere Mahallesi'nde 2005'te süt hayvancılığı için 20 bin metrekaresi kapalı toplam 45 bin metrekare alanda kurulan ve 8 ahırdan oluşan çiftlik, gençlere istihdam sağlanması amacıyla tekstil fabrikasına dönüştürüldü.

İlçe merkezi ve kırsalda yaşayan gençlere iş imkanı sunan fabrika, tükettiği enerjinin yüzde 100'ünü çatısına kurulan güneş enerjisi panellerinden elde ediyor.

"Çalışanların yüzde 90'ı Eğil merkez ve köylerinden"

Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı ve Bozanbey Tekstil Köyü işletme sahibi Mustafa Fidan, çiftlikten tekstil fabrikasına dönüştürdüğü alanda 550 kişinin istihdam edildiğini hedeflerinin 1200 kişi olduğunu söylediler.

Dünya markalarına tişört üretiliyor

Tesiste çatılara 2,5 megavatlık güneş enerjisi santrali (GES) kurduklarını belirten Mustafa Fidan, alanda en büyük yatırımlardan birinin yeşil enerji olduğunu ifade etti.

Fidan, "Üretimimizin tamamı yeşil enerjiyle yapılıyor. Burada kullanılan enerjinin yüzde 100'ü yeşil enerji. Ürettiğimiz elektriği kendimiz tüketiyoruz. Bugünün şartlarında GES ile birlikte buraya yapılan tekstil yatırımı yaklaşık 125 milyon lira. Dünya markalarına tişört üretiyoruz. Buradan yurt dışına ürün gönderiyoruz." dedi.

Artık çalışmak için gurbete gitmiyorlar

Fabrikada çalışan gençlerden Emine Biçer, daha önce çalışma imkanı bulamadığını, istihdam edildiği bu fabrikanın evine 20 dakika mesafede olduğunu söyledi.

Biçer, "Buraya gelip çalışıyor, ekmeğimizi kazanabiliyoruz. Bu fabrika bizim için çok iyi oldu. Daha önce yakınımızda, çevrede çalışabileceğimiz bir yer yoktu. Burada çalışarak evimize ekmek götürüyoruz. Gurbete gidip çalışmıyoruz." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum