Diyarbakır’ın o caddesinde yer değiştirme çalışması başlatıldı

Diyarbakır’ın o caddesinde yer değiştirme çalışması başlatıldı
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, yer değiştirme (deplase) çalışması kapsamında 410 metre uzunluğunda yeni bir içme suyu hattını inşa ediyor.

AMİDA HABER - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, İller Bankası tarafından yapılan ancak zamanla imar alanı içerisinde kalan içme suyu hattının daha sağlıklı çalışmasını sağlamak amacıyla yer değiştirme çalışması başlattı.

Kayapınar ilçesi Mahabad Bulvarı’nda başlatılan çalışma ile içme suyu arzında sorun yaşanmaması için eski hat iptal edilerek 410 metre uzunluğunda yeni bir hat döşeniyor.

mahabad-bulvari-diyarbakir.jpg

Ekipler, 1000 mm çapında çelik borularla yeni içme suyu hattını ana hatta bağlayacak.

DİSKİ: Çalışmalar kısa sürede tamamlanacak

mahabad-bulvari-diyarbakir2.jpeg

DİSKİ Genel Müdürü Mehmet Şerifoğlu, çalışmaların kısa bir süre sonra tamamlanacağını belirterek, “İller bankası tarafından daha önce yapılan ancak zamanla imar alanı içerisinde kalan içme suyu hattında oluşabilecek olumsuzluklara hızlı müdahale etme şansımız yoktu. Biz de imar alanında olan bu hattı imarlı bölgenin dışına kaydırmak zorunda kaldık. Burada yürüttüğümüz proje sayesinde olası olumsuzlukların önüne geçmiş olacağız” açıklamasında bulundu. (Haber Merkezi)

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.