Bayramdaki fiyatı netleşti!

Bayramın vazgeçilmez lezzeti olan Antep fıstıklı baklavanın kilosu Diyarbakır’da 600 TL’den satılıyor. Fiyatlar cep yakıyor.

AMİDA HABER - Bayramların vazgeçilmez lezzeti olan Antep baklavası üretimi baklavanın üretim yeri olan Gaziantep’te 4 kat arttı: Baklava ustaları bayram mesaisinde!

Gaziantep'te bayramların vazgeçilmez lezzeti olan Antep baklavasının üretimi Kurban Bayramı öncesinde 4 kat arttı. Vatandaşlardan yoğun talep gelirken, baklava ustaları ise talepleri karşılamak için mesai harcıyor. Önemli tatlı çeşitleri arasında yer alan ve coğrafi işaret almış olan baklava üretimi Kurban Bayramı nedeniyle 4 katına çıktı.

Diyarbakır’da da üretim arttı

Gaziantep gibi Diyarbakır’da da bayram mesaisi yoğunlaştı. Kentte baklava üretimi diğer günlere göre birkaç kat artarken, fıstıklı Antep baklavasının kilosu 825 TL’yi geçti. Cevizli baklavanın fiyatı ise bazı tatlıcılarda 750 TL'yi aştı.

Eskiden tepsi ile baklava alan vatandaşlar artık artan fiyatlar ve enflasyon nedeniyle daha az almak zorunda kalıyor. Çünkü fiyatlar cep yakıyor.

Son 5 yılda evine baklava alamadığını belirten Hasan Öz, emekli maaşı ile kira parasını dahi çıkaramadığından yakınıyor. Eve alamadığı baklavayı ekonomik durumu kendisine göre daha iyi olan bir arkadaşı ya da akrabasının evinde yemeyi hayal ettiğini söylüyor.

Diyarbakır’a özgü soğuk baklava

Diyarbakır’da üretimi yapılan ve patenti Diyarbakırlı tatlıcılara ait olan soğuk baklava da en çok tercih edilen tatlılar arasında yer alıyor. Soğuk baklavanın fiyatı Antep baklavasını aşmış durumda. (Haber Merkezi)

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Haberleri