350 bin çocuğa ücretsiz yüzme eğitimi verildi

Hava sıcaklığının yaz boyunca 40'lı derecelerin üzerinde seyrettiği Şanlıurfa'da boğulma vakalarının önlenmesi amacıyla 6 yıldır devam eden kurslarda 350 bini aşkın çocuk yüzme öğrendi.

AMİDA HABER - Şanlıurfa Valiliği, boğulma vakalarının önüne geçilmesi amacıyla kısa süre önce sulama kanalları, baraj, akarsu, göl ve göletlere girilmesinin yasaklandığını duyurmuştu. Kentte son bir yıldı 23 kişi girdikleri sularda boğuldu.

Bunaltıcı sıcakların hakim olduğu kentte serinlemek için girilen su kanalı, nehir ve göletlerde her yıl yaşanan boğulma tehlikesine karşı Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 2018 yılında hayata geçirilen "Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi" kapsamında antrenörler eşliğinde çocuklara yüzme eğitimi veriliyor.

Şanlıurfa'da 350 bini aşkın çocuk yüzmeyi öğrendi

Serinlemek için girilen su kanalı, nehir ve göletlerde yaşanan boğulma tehlikelerine karşı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından açılan kurslarda verilen eğitimler antrenör ve yüzme hocaları gözetiminde ücretsiz olarak devam ediyor.

Bu yıl 75 bin kişiye eğitim verilmesi planlanan kurslara katılarak yüzme öğrenen çocuklar ve gençlerden yetenekleri keşfedilenler bu yüzme sporuna yönlendiriliyor. Verilen eğitimlerle şu ana kadar 350 bini aşkın çocuk yüzme öğrendiği belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölge Haberleri