Alabalık üretimde yüzde 275 artış

Siirt'in Şirvan ilçesinde bulunan Taşlı Alabalık Üretim Tesisinde yapılan iyileştirme alabalık üretimi büyük bir artış gösterdi. 2022 yılında 89 ton olan üretim, yüzde 275 artışla 243 tona çıkarıldı.

AMİDA HABER - Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Demirhan, tesisin önemine vurgu yaparak, "Bu tesis, ilimizin önde gelen işletmelerinden biri konumunda. Havuzlarda ve Alkumru Baraj Gölü'nde bulunan kafeslerde modern yöntemlerle üretim yapıyoruz. İncelemelerimizde kapasite artırımı, çevre düzenlemesi ve pazarlama stratejileri gibi konuları ele aldık" dedi.

Demirhan, işletmenin sürekli olarak su ürünleri mühendisleri tarafından denetlendiğini ve teknik destek sağlandığını da belirtti. "Bu tür tesisler ilimizde sınırlı olduğu için, çevre düzenlemesi projeleriyle hem piknik yapmak isteyenleri hem de lezzetli Siirt alabalığını denemek isteyenleri buraya çekmeyi hedefliyoruz" diye ekledi.

İşletme sahibi Abdülaziz Carlık ise Tarım ve Orman Bakanlığı'nın sağladığı desteklerle birlikte üretimde yapılan iyileştirmelerin alabalık üretimini önemli ölçüde artırdığını söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölge Haberleri