Bingöl’de çıkan yangın 4 saatlik çalışmanın ardından söndürüldü

Bingöl’ün Genç ilçesinde çıkan ve rüzgarın etkisiyle büyüyen orman yangının kontrol altına alındığı bildirildi.

AMİDA HABER - Bingöl’ün Genç ilçesine bağlı Doğanca köyü Eskiköy mezrasındaki ormanlık alanda yangın çıktı. Yangını gören çevre sakinleri, durumu Orman İşletme İl Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerine bildirdi. Rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangın, yerleşim yerlerine kadar ulaştı.

AFAD, emniyet, jandarma, itfaiyeden olmak üzere toplam 200 personel bölgeye gönderildi. Diyarbakır’dan da bölgeye gönderilen 2 helikopter, yangın söndürme çalışmalarına destek verdi. Yangının yaklaşık 4 saatlik çalışmanın ardından kontrol altına alındığı paylaşıldı.

Öte yandan bölgeye giderek incelemelerde bulunan Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, yerleşim yerlerine yaklaşan yangın nedeniyle 7 evi tedbiren tahliye ettiklerini söyledi.

Vali Usta, “Yaz mevsiminde çok sık yangınlara rastlıyoruz. Bugün yine Genç ilçesi Doğanca köyü Eskiköy mezrasında orman yangını oldu. Rüzgarın da etkisiyle kısa zamanda büyüdü ve yerleşim yerlerini tehdit etmeye başladı ama orman teşkilatımız, jandarmamız, emniyetimiz, UMKE, AFAD, itfaiyemiz, iş makineleri ve yaklaşık 200 personelin yer aldığı yangın söndürme çalışmaları kapsamında yangını yerleşim yerlerine ulaşmadan kontrol altına alabildik. Tedbiren 7 evi boşalttık. Kadınları, çocukları tahliye ettik geçici olarak. Şu anda evlerimizde herhangi can ve mal kaybı yok. Kontrol altına alınmış durumda. Diyarbakır’dan gelen 2 helikopter de destek verdi. Rüzgar da durduktan sonra yangını kontrol altına aldık” şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölge Haberleri