Cizre'de çocuklara şiddetten korunma eğitimi

Şırnak’ın Cizre ilçesinde ‘Çocuklarımızı şiddetten nasıl koruyacağız?’ konulu sempozyum düzenlendi.

AMİDA HABER - Şırnak'ın Cizre ilçesinde İlçe Sağlık Müdürlüğünce, ‘Çocuklarımızı şiddetten nasıl koruyacağız?’ konulu sempozyum düzenlendi.

Kaymakamlık konferans salonunda ‘Dünya Kız Çocukları Günü’ kapsamında düzenlenen sempozyumun moderatörlüğünü İlçe Sağlık Müdürlüğü Eğitim Birimi Sorumlusu Rozerin Akengin yaptı.

Başkanlığını Uzman Doktor Ecenur Yağcı'nın yaptığı sempozyumda İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ömer Ezin de günün anlam ve önemine ilişkin konuştu.

İki oturum halinde gerçekleştirilen sempozyumda şu konular tartışıldı: ‘Çocukların yaşama ve sağlık hakkı’, ‘Çocuk yaşta evliliklerin zararları’, ’Çocukların eğitim hakkı’ ve ‘Kız çocuklarının eğitime devamlılığının önemi’, ‘Çocuk ihmali ve istismarı nedir?’, ‘Hukuki başvuru yolları nelerdir?’, ‘Çocuklarda her yaş grubuna özel istismar önlemleri.’

Sempozyuma ilişkin değerlendirme yapan Uzman Dr. Ecenur Yağcı, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü kapsamında düzenledikleri sempozyumda farklı kurumların ilgili uzmanlarınca bilgi ve deneyimlerin katılımcılara aktarıldığını söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölge Haberleri