Diyarbakır’ın komşu ilinde girişler yasaklandı!

Şanlıurfa Valiliği, orman varlıklarının korunması amacıyla ikinci bir emre kadar ormanlık alanları girişi yasaklandığını duyurdu.

AMİDA HABER- Şanlıurfa Valiliği, Hava sıcaklıklarının yükselmesi ve son günlerde meydana gelen arazi yangınları ile ormanlık alanlarda oluşan insan ve araç hareketliğinin önüne geçmek ve orman varlıklarının korunması amacıyla yeni kararlar aldığı bildirildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Şanlıurfa sınırları içinde bulunan bütün ormanlık alanlara girişler 24 Haziran 2024 tarihinden itibaren ikinci bir duyuruya kadar yasaklanmıştır. Bütün ormanlık alanlara, mangal, semaver ve benzeri, yangın çıkmasına sebep olabilecek malzemelerin sokulması ve kullanılması ile her türlü ateş yakılması yasaklanmıştır. Orman alanlarının kenarında mola vermek ve piknik yapmak yasaklanmıştır. Şanlıurfa sınırları içinde yer alan Gölpınar Tabiat Parkı, Şanlıurfa Millet Ormanı, Akabe Orman Parkı ve Karacurun Orman Parkı'nda sadece ateşsiz olarak piknik yapılabilecektir."

Alınan yasaklama kararlarına doğrultusunda jandarma, emniyet ve orman muhafaza birimleri tarafından kesintisiz olarak denetim yapılacağı, kurallara uymayanların Ceza Kanunu ve Kabahatler Kanunu hükümlerine göre adli ve idari işlem gerçekleştirileceği ifade edildi. (HABER MERKEZİ)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölge Haberleri