Diyarbakırlı kayıp Rojin’in babası: Cep telefonu inceleniyor

Diyarbakırlı Rojin Kabaiş’in Van’da kaybolmasının üzerinden 10 gün geçti ancak hala bir haber alınamadı. Rojin’in kaybolmasına ilişkin soruşturmada telefonundan çıkacak bilgiler olayın üzerindeki sır perdesini aralayabilir.

AMİDA HABER - Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği birinci sınıf öğrencisi olan 21 yaşındaki Rojin Kabaiş’in kaybolmasının üzerinden 10 gün geçti ancak genç kızdan hala bir haber alınamadı.

Cep telefonu inceleniyor

Baba Nizammetin Kabaiş, Amida Haber’e, kızının bulunan cep telefonun incelenmek üzere polis tarafından el konulduğunu telefonun Ankara’ya gönderildiği ve oradan gelecek donelerin birçok soruya cevap olabileceğini söyledi. Umutla arama çalışmalarına katıldıklarını ifade eden baba Kabaiş, kızının akıbetinin bilinememesinin kendilerini perişan ettiğini belirtti. Rojin Kabaiş’in kaybolmasının akabinde Emniyet, Rojin’in Van ve Diyarbakır’da bulunan tüm aile üyelerinin ifadesini almıştı.

Baba, yurt müdüründen şikayetçi olmuştu

Amida Haber’e konuşan baba Ramazan Kabaiş, kızının kayıp olması haberini Batman’da çalıştığı sırada aldığını ancak kendisine geç haber verildiğini söyleyerek, Rojin’in kaldığı yurdun müdürü ve yetkilileri hakkında da şikayetçi olduğunu dile getirmişti.

Diyarbakır’da yaşayan 8 çocuklu Kabaiş ailesinin 6’ıncı çoçuğu olan Rojin’den haber alınamaması aileye derin bir kaygı ve üzüntü yaşatıyor. Baba Kabaiş, kızlarından gelecek sevindirici bir haber bekliyor.

Kaçırılma ihtimaline karşı araçlar da inceleniyor

Öte yandan Van Gölü’nde taramalı sonar, su altı görüntüleme ve su üstü radar cihazlarının kullanıldığı aramalarda, dalgıçlar da zaman zaman dalış yapıyor. Genç kızın kaçırılmış olma ihtimaline karşı Bardakçı Mahallesi’ne giriş-çıkış yapan 100’den fazla araçta inceleme yapıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölge Haberleri