Diyarbakırlı Rojin olayında yeni gelişme: Baba şikayetçi oldu

Van’da 9 gün önce kaybolan Diyarbakırlı üniversite öğrencisi 21 yaşındaki Rojin Kabaiş’ın kaybolmasına yönelik geniş çaplı çalışmalar devam ederken, tüm ailenin ifadesi alındı. Baba Ramazan Kabaiş, yurt yetkilisi hakkında şikayetçi oldu.

AMİDA HABER - Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği birinci sınıf öğrencisi olan 21 yaşındaki Rojin Kabaiş’in kaybolmasının üzerinden 9 gün geçti ancak genç kızdan hala bir haber alınamadı. Her detayı inceleyen Emniyet, Rojin Van ve Diyarbakır’da bulunan tüm aile üyelerinin ifadesini aldı.

'Şüpheli sıfatı ile ifadeler alınmadı'

Rojin ile ilgili soruların sorulduğu ifadeleri alan Emniyet, her ayrıntıyı inceleyerek yeni bir iz bulmanın peşinde. İfadelerinde, Rojin ile ilgili bildiklerini anlatan aile fertlerinin, şüphelendikleri kimsenin olmadığını ifade ettikleri öğrenildi.

Baba Kabaiş, yurt müdüründen şikayetçi oldu

Amida Haber’e konuşan baba Ramazan Kabaiş, kızının kayıp olması haberini Batman’da çalıştığı sırada aldığını ancak kendisine geç haber verildiğini söyleyerek, Rojin’in kaldığı yurdun müdürü ve yetkilileri hakkında da şikayetçi olduğunu söyledi.

‘Emniyet her ihtimali değerlendiriyor’

Baba Kabaiş, “Umudumuzu koruyoruz. Arama çalışmalarına aile olarak katılıyoruz. Rojin’in kaybolduğu sahile yakın köylere gidiyoruz, insanlarla konuşuyoruz, bir ipucu arıyoruz. Kızımızın kaçırılmış olabileceğini düşünmüyoruz. Ama emniyet her ihtimali değerlendiriyor” dedi.

Baba Kabaiş, emniyetin kendilerine telefon kayıtlarının incelenmek üzere Ankara’ya gönderdiklerini söyleyerek, gelecek sonuçların kendilerine bildireceklerini söyledi.

Kabaiş, çocuklarıyla arama çalışmalarına katıldıklarını söyleyerek, çalışmaların genişletilmesi talebinde bulunduklarını ifade etti.

Umutlu bekleyiş sürüyor

Diyarbakır’da yaşayan 8 çocuklu Kabaiş ailesinin 6’ıncı çoçuğu olan Rojin’den haber alınamaması aileye derin bir kaygı ve üzüntü yaşatıyor. Diyarbakır’dan da 50 kişilik akrabalarının Van’a gelerek arama çalışmalarına katıldığını söyleyen Baba Kabaiş, kızlarından gelecek sevindirici bir haber bekliyor.

Öte yandan daha önce Yüzüncü Yıl Üniversitesi ile Bardakçı Mahallesi arasındaki bölgede ve gölde arama yapan ekipler, bugün İskele sahil tarafına doğru aramalarını yoğunlaştırdı.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Eğitim Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü 1'inci sınıf öğrencisi Rojin Kabaiş (21), 27 Eylül Cuma akşamı kaldığı yurtta akşam yemeğini yedikten sonra dışarı çıktı. Geri dönmeyen Rojin Kabaiş'e telefonla ulaşamayan arkadaşları, 28 Eylül'de saat 12.00 sıralarında polise haber verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölge Haberleri