Eylül ayı sıcaklık oranında rekor Cizre’nin

Meteoroloji verilerine göre, Şırnak’ın Cizre ilçesi Eylül ayında 44,3 dereceyi gördü.

AMİDA HABER - Türkiye genelinde 1991-2020 arasında 20,9 derece olarak ölçülen Eylül ayı ortalama sıcaklığı, bu yıl 22,2 derece olarak kayda geçti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, Eylülde ortalama sıcaklıklar, Ege ve Karadeniz bölgelerinin iç kesimlerinde, Doğu Anadolu, Güney Doğu Anadolu, Karadeniz ve İç Anadolu bölgelerinin tamamında mevsim normalleri civarında, yurdun diğer bölgelerinde mevsim normallerinin üzerinde gerçekleşti.

Doğu Anadolu bölgesinde rekor kimde?

Doğu Anadolu Bölgesi'nde ise ortalama sıcaklıklar Elazığ Karakoçan, Van Erciş, Malatya Doğanşehir çevrelerinde mevsim normallerinin üzerinde, bölgenin diğer kesimlerinde mevsim normalleri civarında gerçekleşti. Bölgenin Eylül ayı ortalama sıcaklığı 19,4 derece olarak ölçüldü. Doğu Anadolu'da en düşük sıcaklık sıfırın altında 1,2 dereceyle Sarıkamış'ta, en yüksek sıcaklık ise 37 dereceyle olarak Elazığ'ın Palu ilçesinde yaşandı.

Cizre başı çekti

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde ortalama sıcaklıklar, bölge genelinde mevsim normalleri civarında görüldü. Eylül ayında ortalama sıcaklığın 26,4 olarak tespit edildiği bölgede, en düşük sıcaklık 11,6 dereceyle Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde, en yüksek sıcaklık ise 44,3 dereceyle Şırnak'ın Cizre ilçesinde kaydedildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölge Haberleri