Hasankeyf’in meşhur Benati incirinin hasadına başlanıldı

Hasankeyf’te yetiştirilen, kendine has aroması ve lezzetiyle ilgi gören Benati incirinin hasadına start verildi.

AMİDA HABER - Batman’ın Hasankeyf ilçesinde incir hasadının sezonunun başlaması dolayısıyla Üçyol köyünde etkinlik düzenlendi.

Etkinliğe katılan Kaymakam Mehmet Ali İmrak, çiftçilerle görüştü, incir topladı. Kaymakam İmrak, etkinlikte, Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğünce incir yetiştiriciliğiyle ilgili düzenlenen eğitime katılan çiftçilere sertifikalarını verdi.

İlçedeki üretimin artırılması için üreticilere gerekli desteği vermeye devam edeceklerini ifade eden İmrak, ürünün tescil edilmesiyle daha geniş pazarlara ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

İmrak, Hasankeyf'in tarihinin yanı sıra gastronomisiyle de önemli bir yere sahip olduğunu dile getirerek, ilçeye özgü "Mehina sarımsağı"nın Türk Patent ve Marka Kurumunca nisan ayında coğrafi işaretle tescillendiğini belirtti.

Günlük 500 kilogram üretim

Öte yanda tescil çalışmalarının devam ettiği Benati incirinin hasadını gerçekleştirdiklerini belirten İmrak, "Günlük yaklaşık 500 kilogram hasat yapılıyor. Bu hasat Hasankeyf için önemli bir rakam. Bunun artırılması adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İnşallah yakın zamanda ikinci bir coğrafi ürün olarak Hasankeyf'imiz Benati incirinin tesciline kavuşacaktır" şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölge Haberleri